Premijer liga

Nije po meri Ćavija, Barsa odustala od Neveša: Junajted pokazao interesovanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2023 13:12
Nije po meri Ćavija, Barsa odustala od Neveša: Junajted pokazao interesovanje Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Barselona je odustala od kupovine veziste Rubena Neveša i prema svemu sudeći fudbaler Vulverhemptona se neće preseliti tokom leta na "Kamp Nou", javljaju španski mediji.

Odličnim partijama u dresu engleskog kluba, Portugalac je zavredneo poštovanje mnogih timova u Premijer ligi, kao i pojedinih velikana u Evropi. Među imenima, poput Mančester junajteda, Čelsija i Liverpula, u medijima se često pominjala i Barselona kao potencijalni novi klub Neveša, ali od transfera u Španiji, prema svemu sudeći, neće biti ništa.

 

 

Prema navodima tamošnjih medija, Neveš nije kalibar igrača koji se uklapa u viziju trenera Ćavija Ernandeza, pa je Barselona odlučila da da prioritet drugim tranferima tokom leta. Predsednik Katalonaca Đoan Lapora navodno je imao i dogovor sa agentom Portugalca, Žoržom Mendešem, ali s obzirom da se vezisti ne garantuje velika minutaža na terenu i sam Nemeš je odlučio da se okrene drugim rešenjima, iako nije krio oduševljenje da zaigra u dresu španskog velikana.

"Ko ne bi želeo da igra u Barseloni? Generalno, svaki fudbaler bi voleo da nosi dres tog kluba bar jednom u svojoj karijeri, a u pitanju je jedan od najboljih klubova na svetu. Privilegija je što me povezuju sa njim", rekao je Portugalac u oktobru.

Iako je Barselona ispala iz igre za potpis veziste, brojni klubovi u Premijer ligi su zainteresovani za usluge Portugalaca, koji će tokom leta biti na "slatkim mukama" kada bude birao novu sredinu. Prema pisanju engleskih medija, Čelsi, Liverpul i Junajted su "najzagriženiji", a prednost su dali "crvenim đavolima", koji su navodno spremni da prodaju Donija Van De Beka i Skota Mektominija kako bi osigurali potpis zvezde Vulverhemptona.