Premijer liga

Ostrvski mediji smenili Mojesa i doveli Murinja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2024 19:33
Žoze Murinjo, nekadašnji trener više evropskih klubova Guliver
Žoze Murinjo, nekadašnji trener više evropskih klubova

Jedan od najboljih evrospkih trenera Žoze Murinjo je bez angažmana od raskida saradnje sa Romom. Čini se da čuveni Portugalac neće još dugo sedeti skršetnih ruku kod kuće, bar tako najaviljuju sa Ostrva.

Prema pisanju engleskih medija, Dejvidu Mojesu su dani odbrojani u Vest Hemu posle poraza od Bajera iz Leverkuzena u četvrtifnalu Lige Evrope, a na njegovo mesto bi upravo mogao da dođe Murinjo.

Uprava kluba Mojesu najviše zamera defenzivni stil igre koji neguje u poslednje vreme, a posebno je bio vidan u duelu sa Nemcima. 

Mojes je prošle sezone osvojio Ligu konferencije sa Vest Hemom i tako doneo klubu prvu važniju titulu posle 40 godina. Međutim, to je već odavno arhivirano, a loš plasman u Premijer ligi koji ne donosi igranje u Evropi sledeće sezone naterali su čelnike "čekićara" da razmotre ponudu na tržištu.

Kao potencijalni naslednici pominju se Đulijen Lopetegi i Grejem Poter, a nedavno je na listi želja isplivao i Žoze Murinjo.

U razgovoru za “Fudbal Insajder”, bivši napadač Vest Hema Frenk Mekaveni govorio je između ostalog i o dolasku Murinja u nekadašnji klub. 

Ne znam da li Dejvid želi da ostane. Zašto do sada nije potpisao novi ugovor ako želi da ostane? Pominjao se Grejem Poter, spominjao se Žoze Murinjo. Veliki sam Murinjov obožavatelj – nije me briga šta neko kaže. Taj čovek zna kako da osvaja turnire i osvaja trofeje“, rekao je Mekaveni.

Podsetimo, Murinjo je tokom karijere vodio Porto, Čelsi u dva navrata, Inter, Real Madrid, Mančester junajted, Totenhem i Romu.