Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: Mančester siti mora da "odradi" Luton, u predigri revanša sa Realom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2024 11:50
Erling Haland, fudbaler Mančester sitija, čeka meč sa Lutonom Tanjug/AP Photo/Ian Walton
Erling Haland, fudbaler Mančester sitija, čeka meč sa Lutonom

Sedam krugova pre kraja engleske Premijer lige tri kluba imaju manje, više iste šanse da preseku pobedničku vrpcu na kraju prvenstva, jer ih dele samo gol razlika ili jedan bod, a u 30. kolu prvi će na teren Mančester siti, danas kod kuće protiv Lutona (16.00, TV Arena 1 Premium). 

U teoriji, a verovatno i u praksi, "građani" ne bi trebalo da imaju problema u novoj epizodi odbrane titule, jer im rival verovatno na završetku sezone leti u Čempionšip. Prosto, prevelika je razlika u klasi i formi između dva tima, mada su gosti, za promenu, slavili u prethodnoj rundi PRL. 

Jedinom dilemom čini se da li će trener aktuelnog prvaka Evrope upotrebiti sve najjače adute protiv "šeširdžija" ili će posegnuti za kadrovskim kalkulacijama u susret revanšu četvrtfinala Lige šampiona sa Realom (17. april).

 

 

Siti je odigrao spektakularan remi u prvih 90 minuta dvomeča sa španskim "kraljevićima" ove sedmice, pa je Žozepu Pepu Gvardioli potrebno da mu svi budu zdravi i pravi pred biti ili ne biti bitku sa pulenima Karla Anćelotija.

U isto vreme, svaki eventualni kiks mogao bi biti koban u trci sa bolje plasiranim i za nijansu uspešnijim tandemom Arsenal - Liverpul (imaju po 71 bod), jer "tobdžije" i "redsi" jedva čekaju kiks mašinerije sa "Etihada". Pogotovo kada igraju dan kasnije.

Ono što se zna je da će među stative oporavljeni Brazilc Ederson, da će Rodriju biti ispunjena želja za kraćom pauzom u nastupima, te da je pitanje da li će roviti Fil Foden i Kajl Voker biti u rosteru. Holanđanin Natan Ake je svakako van konkurencije za mesto u protokolu. 

Premijer liga, 33. kolo 

subota

Njukasl - Totenhem 13.30 (AP1)

Brentford - Šefild Junajted 16.00 (AS3)

Barnli - Brajton 16.00 (AP3)

Mančester Siti - Luton 16.00 (AP2)

Notingem Forest - Vulverhempton 16.00 (AS4)

Bornmut - Mančester Junajted 18.30 (AP1)

nedelja

Liverpul - Kristal Palas 15.00 (AP1)

Vest Hem - Fulam 15.00 (AP3)

Arsenal - Aston Vila 17.30 (AP2)

ponedeljak

Čelsi  - Everton 21.00 (AP2)

 

Standings provided by Sofascore