Premijer liga

Liverpul ubrzao pregovore, Amorim na pragu dolaska na "Enfild"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.04.2024 12:49
Fudbaleri Liverpula dobijaju novog trenera Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali)
Fudbaleri Liverpula dobijaju novog trenera

Ruben Amorim, portugalski stručnjak sve je bliži klupi Liverpula, posle najave Jirgena Klopa da na kraju ove sezone odlazi sa "Enfilda".  

Sporting je sinoć pobedio Benfiku rezultatom 2:1, tako da sad najvećem rivalu beži četiri boda, a uz to ima i meč manje, tako da je samo pitanje trenutka kada će titula ponovo biti u zeleno-belom delu grada. 

Mediji u Portugaliji navode, da je upravo ova pobeda dodatno ubrzala pregovore sa Liverpulom, a na "Enfildu" se nadaju da će već tokom naredne nedelje utanačiti sve detalje sa sadašnjim trenerom Sportinga.

 

 

Pre nego što je Amorim došao do "glavne uloge" u Liverpulu, Ćabi Alonso je bio glavni kandidat, ali kada je odlučio da ostane u Leverkuzenu, klub je oko bacio na Portugalca. 

Amorim bi mogao da se oprosti od Lisabona na najbolji mogući način, pošto će se i za trofej u Kupu Portugalije boriti protiv boljeg iz duela Porto - Vitorija Gimaraeš (17. april). 

Zanimljivo je da pomenuti trener Sportinga još nikada do sada nije vodio nikoga van svoje zemlje, ali su ga dobre igre i rezultati u Bragi i sadašnjem klubu preporučile evropskim velikanima, a Liverpul je bio najkonkretniji. 

Podsetimo, Portugalac ima 39 godina i Liverpul će biti već sada najveći izazov u njegovoj karijeri koja je tek počela.