Premijer liga

Kol Palmer golovima doneo Čelsiju 14 bodova ove sezone u Premijer ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2024 14:24
Radost Kola Palmera i igrača Čelsija Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Radost Kola Palmera i igrača Čelsija

Kol Palmer je het-trikom protiv Mančester junajteda upotpunio sjajan bodovni doprinos ekipi Čelsija ove sezone u Premijer ligi. Od 43 osvojenih bodova, sa 16 pogodaka je direktno doneo klubu 14 poena!

Postigao je gol protiv Arsenala (2:2), gol protiv Mančester sitija (4:4), dva protiv Lutona (3:2), jedan protiv Fulama (1:0), jedan protiv Njukasla (3:2), jedan protiv Barnlija (2:2) i tri protiv Junajteda (4:3).

Menadžer Maurisio Poketino nema sigurnijeg izvođača penala od njega, jer je svih osam puta, od 11. udaraca sa bele tačke koje su "plavci" imali tokom sezone, bio nepogrešiv. Protiv Andrea Onane sinoć bio je hvadnokrvan i u 19. i u 10. minutu nadoknade. U istoriji Premijer lige samo su dvojica fudbalera imali duži niz nepogrešivosti sa penala - Jaja Ture (11) i Dimitar Berbatov (devet). Pogodio je na šest vezanih mečeva na "Stamford Bridžu" i tako je posle Kristijaan Ronalda postao drugiu fudbaler "ispod 21 godine" kome je to pošlo za rukom u Premijer ligi.

 

 

"Luda utakmica. Kada sam postigao za 3:3 rekao sam "idemo po sve". Ludilo. Nisam znaop šta da radim posle trećeg gola, samo sam trčao okolo. Het-trik je het-trik, moj prvi u karijeri i zaista sam veoma srećan zbog toga", rekao je Kol Palmer.

Pričao je i o penalima.

"Izveo sam priličan broj penala ove sezone. Kad dobijem odgovornost da izvedem penal krećem samo sa mišlju da pogodim, nikako ne idem sa mišlju da mogu da promašim".

Menadžer Maurisio Poketino je posle 3:3 ima jak uticaj na ekipu da krene po sva tri boda.

"Rekao nam je 'dva minuta, hajde još'. Uvek nas tera da idemo do maksimuma, išli smo na to i isplatilo nam se jer smo došli do velike pobede. Veliki je zamah za nas, svi se dobro osećamo zbog toga. Nadam se da možemo da nastavimo ovako", zaključio je Palmer koji je 200. fudbaler koji je ubeležio het-trik u Premijer ligi.

 

 

Kada je Čelsi platio Mančester sitiju 42,5 miliona funti za Palmera mnogi su smatrali da je to previše uz komengtar "da je top igrač ostao bi u Sitiju".

"Njegova vrlina su mentalitet i sposobnost da se nosi sa pritiskom. On je mlad i ovo mu je prva sezona da igra kontinuiranio. Neverovatno je kako se dobro nosi sa pritiskom, a to je najvažnija osobina dobrog igrača. Sa učinkom prtiv Junajteda nemoguće je reći o njemu da nije vrhunski igrač", osetio je potrebu da istakne menadžer Maurisio Poketino.