Premijer liga

Požalio se Pep Gvardiola: Real će imati devet dana odmora za meč sa nama, a mi čak tri utakmice

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 18:02
Menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, Pool
Menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola

Kalendar Premijer lige je često okrutan i znatno teži nego u bilo kom drugom takmičenju u Evropi. Kada se na ligaško takmičenje dodaju i dva kupa (FA kup i Liga kup), jasno je odmah da engleski klubovi imaju znatno više mečeva nego drugi.

Na to je ukazao i menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola na konferenciji za medije pred utakmicu sa Arsenalom. On je istakao kako će "građani" odigrati tri utakmice do duela u četvrtfinalu Lige šampiona protiv Real Madrida, dok će "kraljevski klub" imati tek jednu.

"Posle današnjeg meča igramo u sredu sa Aston Vilom, pa u subotu sa Kristal Palasom. U utorak putujemo u Madrid. Real će za to vreme imati deve dana da se pripremi za naš duel. Devet! Oni igraju sad za vikend i neće imati utakmice do susreta sa nama", kaže Gvardiola.

 

 

Španski strateg je otkrio i da je tražio da dobije još jedan dan odmora eventualnim pomeranjem termina, ali to neće dobiti.

"Ukazao sam nadležnima na to, tražio da nam odobre jedan dan odmora između mečeva jer je razlika odgromna. Ipak, nije bilo šanse", izjavio je Španac.

Gvardiola je objasnio i kako su klubovi koji igraju u Ligi šampiona u drugim ligama povlašćeni kada je u pitanju raspored.

"U Francuskoj, PSŽ ne igra utakmice između četvrtfinalnih duela u Ligi šampiona. U Portugalu, klubovi koji su u Ligi šampiona igraju domaće utakmice petkom", rekao je Pep.

Ipak, nema sumnje da je Gvardiola navikao na gust raspored. Već gotovo punih osam godina je na "Etihadu" i iako se redovno žalio na raspored bio je veoma uspešan jer je sa Mančester sitijem osvojio čak 14 trofeja.