Premijer liga

Vest Hem i Aston Vila igrali nerešeno, tim iz Londona ostao bez tri boda posle VAR provere

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.03.2024 17:18
Fudbaleri Vest Hema i Aston Vile Tanjug/(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Fudbaleri Vest Hema i Aston Vile

Fudbaleri Vest Hema dočekali su ekipu iz Birmingema nakon prolaska u narednu fazu Lige Evrope. Tim Dejvida Mojesa je bio poprilično ubedljiv u evropskom takmičenju i pobedom 5:0 protiv Frajburga obezbedio plasman u četvrtfinale, a uspešan niz nastavili su i protiv Aston Vile. 

Neizvesnost je, ipak trajala do poslednjeg minuta utakmice, a posle višeminutne VAR provere, gol Boven u 90+6. je poništen zbog igranja rukom, iako su fudbaleri iz Londona već uveliko slavili pobedu. Na kraju Vest Hem - Aston Vila 1:1. U 22. minutu Boven je centrirao iz kornera, ali je Emilijano Martinez otklonio opasnost. Pre toga je Morgan Rodžers poslao "projektil", ali je golman Aston Vile i u ovoj situaciji dobro reagova.

Potom je viđena sporna situacija u 24. minutu, jedan igrač Vest Hema je igrao rukom u šesnaestercu, međutim sudija nije pokazao na belu tačku. 

Ipak, spasa za tim iz Birmingema nije bilo u 29. minutu. Majkl Antonio poslao je glavom loptu u mrežu posle odličnog centaršuta Cufala. Dobro je pratio akciju i na kraju postigao gol za vođstvo - 1:0.

Mogao je Vest Hem i do ubedljivije prednosti u 41. minutu, međutim šut Bouena uspeo je da odbrani klizećim startom gostujući igrač. Minut kasnije Muhamed Kudus je postigao gol za 2:0, ali je tom prilikom napravio faul i gol je poništen. 

U nastavku utakmice opet je Vest Hem dominirao, a bolju igru mogao je da kruniše i drugim golom u 49. minutu. Ponovo je strelac bio Majkl Antonio. Pomenuti igrač bio je brži od ostalih u petercu Vest Hema i poslao loptu u mrežu, ipak, posle intervencije iz VAR sobe, slavlje je utihnulo. Sudije su konstatovale da je Antonio igrao rukom.   

Stigla je Aston Vila do izjednačenja u 79. minutu, Nikolo Zaniolo se izborio za prostor u šesnaestercu, a zatim je primio pas koji je poslao Dijabi, a onda je šutirao nisko i pogodio po sredini gola za 1:1. 

Nisu gubili nadu fudbaleri Vest Hema. U šestom minutu nadoknade vremena posle slobodnog udarca, odbitak je pokupio Boven i zakucao loptu u mrežu. Ipak, usledila je VAR provera i gol je poništen.

Premijer liga, 29. kolo

Subota

Barnli - Brentford 2:1 (1:0)
/Brun Larsen 10 pen, Fofana 62 - Ajer 83/

Luton - Notingem Forest 1:1 (0:1)
/Beri 89 - Vud 34/

Fulam - Totenhem 3:0 (1:0)
/Muniz 42, 61, Lukić 49/

Nedelja

Vest Hem - Aston Vila 1:1 (1:0)
/Antonio 29 - Zaniolo 79/

Odloženo

Arsenal – Čelsi
Kristal Palas – Njukasl
Mančester junajted – Šefild
Vulverhempton – Bornmut
Everton - Liverpul
Brajton - Mančester siti

 

Standings provided by Sofascore