Premijer liga

Nikad neizvesnija trka u Premijer ligi: Siti čeka Arsenal 31. marta, Liverpul ima najlakši raspored

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2024 13:36
Fudbaleri Arsenala su trenutno lideri Premijer lige Twitter/FC Arsenal
Fudbaleri Arsenala su trenutno lideri Premijer lige

Posle remija na "Enfildu", gde su Liverpul i Mančester siti odigrali 1:1 i ostavili Arsenal na čelu tabele, postaje jasno da ćemo u preostalih 10 kola, sve do 19. maja, gledati kao retko kada neizvesnu trku tri kluba za šampionsku titulu u Premijer ligi. A, tu treba uzeti u obzir da Arsenal, Liverpul i Mančester siti imaju i velike evropske ambicije, što će celom nadmetanju dati i dodatnu draž.

Bar na prvi pogled deluje da Liverpul (64 boda) ima nešto lakši raspored nego Arsenal (64) i Mančester siti (63), a upečatljiv je jedan datum - 31. mart - koji može umnogome da trasira ovu trku jer se na taj dan igra na "Etihadu" derbi izmešu Mančester sitija i Arsenala.

Siti je poslednjih sedam mečeva protiv Arsenala dobio na "Etihadu", a "tobdžije" su poslednji put u borbi za bodove to gostovanje napustili neporaženi davne 2016. godine kada je bilo 2:2.

Arsenal na papiru ima najteži raspored jer ih pored gostovanja Sitiju, očekuju teški mečevi na strani protiv Totenhema i Mančester junajteda. 

Mančester siti sem gostovanja Totenhemu u Londonu, uglavnom igra sa rivalima koje je poslednjih godina lako dobijao. One jače klubove (Aston Vila, Vest Hem) dočekuje na "Etihadu".

U svakom slučaju, nećemo gledati trku udvoje kao minulih godina jer se ove Arsenal pokazao kao tim sposoban za maratonsku trku. I ne posustaje. Opet, za njih je 31. mart i gostovanje Sitiju meč sezone.

Ko s kim do kraja Premijer lige

Arsenal (64): Čelsi (d - odloženo), Mančester s (g), Luton (d), Brajton (g), Aston Vila (d), Vulverhempton (g), Totenhem (g), Bornmut (d), Mančester junajted (g), Everton (d)

Liverpul (64): Everton (g - odloženo), Brajton (d), Šefild j. (d), Mančester junajted (g), Kristal Palas (d), Fulam (g), Vest Hem (g), Tortenhem (d), Aston Vila (g), Vulverhempton (d)

Mančester siti (63): Brajton (g - odloženo), Arsenal (d), Aston Vila (d), Kristal Palas (g), Luton (d), Tortenhem (g), Notingem F. (g), Vulverhempton (d), Fulam (g), Vest Hem (d).