Premijer liga

Kraj pobedničke serije Junajteda na "Old Trafordu": Lids uzeo bod

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2023 00:15
Kraj pobedničke serije Junajteda na "Old Trafordu": Lids uzeo bod Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Mančester junajted remizirao je sa Lidsom 2:2 (0:1) na "Old Trafordu" u odloženoj utakmici osmog kola Premijer lige, čime je prekinuo seriju od 13 uzastopnih pobeda na svom terenu.

Uz to, "crveni-đavoli" propustili su šansu da se približe Mančester sitiju (45) na tabeli, koji sada ima tri boda više od gradskog rivala, dok je Arsenal i dalje prvi sa 50 bodova.

Domaćin je na ovom meču morao da juri 0:2 posle velikih grešaka na početku prvog i drugog poluvremena. Već u 56. sekundi Lids je poveo, nakon loše reakcije Junajteda na svojoj polovini, a poklon je iskoristio Njonto na dodavanje Maforda.

Izabranici Erika ten Haga bili su daleko bolji rival na terenu, čemu svedoči tri puta veći broj šuteva (24/8) na gol u odnosu na protivnika, ali nisu mogli da matiraju Melijea treći put na meču i da osvoje važne bodove. U prvom poluvremenu svoje šanse imali su Garnaćo i Sabicer, koji su u nekoliko navrata ozbiljno stavili Francuza na muke. Međutim, golman Lidsa je uspeo da sačuva svoju mrežu posle sjajnih intevencija. 
 

 

Drugo poluvreme takođe nije počelo po volji domaćina. U 48. minutu Lids je udvostručio prednost, a tragičar je bio Varan, koji je poslao loptu u sopstvenu mrežu nakon što je Samervil uputio udarac iz ugla. Od tog trenutka, "crveni đavoli" su zaigrali znatno ofanzivnije i zahvaljujući požrtvovanoj igri na obe strane terena, došli do boda. Najpre je u 63. minutu Rašfrod smanjio rezultat, da bi samo sedam minuta kasnije rezervista Sančo postavio, ispostaviće se, konačnih 2:2.

Valjda napomenuti da je golu Sanča, prethodila ogromna šansa Aronsona, koji je iz velike udaljenosti pogodio stativu De Hee, pa je Junajted uz veliku sreću ostao bez trećeg primljenog gola. Ipak, utisak je da je domaćin ima više razloga da žali, budući da je do kraja vršio veliki pritisak i imao dosta prilika, ali ne i još jednog raspoloženog strelca. Rašford je u nekoliko navrata mogao da reši meč, kao i Fred, međutim Melije je bio stamen među stativama.

Lids je na kraju uspeo da dođe do boda, a šansu da osvoji sva tri imaće u revanšu na svom terenu za četiri dana, kada će u meču 23. kola Premijer lige ugostiti Junajted.

 

Standings provided by Sofascore