Premijer liga

Mančester siti ne gubi sa Rodrijem na terenu: Španac vezao 60 mečeva bez poraza

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

07.03.2024 12:42
Rodri je postao i talija Mančester sitija Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Rodri je postao i talija Mančester sitija

Od poraza protiv Totenhema 5. februara 2023. godine, vezni igrač Rodrigo Ernandez Kaskante "Rodri" je nanizao 60 uzastopnih mečeva u Mančester sitiju bez poraza i napravio najduži niz jednog igrača u Premijer ligi.

Nestvaran je niz napravio od te izgubljene utakmice kada je bio na terenu u Londonu, do kraja sezone 2022/23 učestvovao je u 25 susreta bez poraza, uz osvajanje tri trofeja (Premijer liga, FA Kup, UEFA Liga šampiona) i 35 susreta ove sezone. Gol u finalu UEFA Lige šampiona protiv Intera za trofej bio je šlag na tortu za prošlu sezonu.

Koliki je njegov uticaj na igru Sitija ne treba mnogo trošiti reči, ali on je bukvalno postao i velika talija Pepa Gvardiole jer kad god nije bio na terenu ove sezone - Siti je bio poražen! Ubeležili su do sada u celoj sezoni četiri poraza i sva četiri puta Rodri nije bio ni na klupi.

Zbog isključenja protiv Notingem Foresta i dva meča suspenzije Rodri je preskočio duele sa Vulverhemptonom i Arsenalom i oba vezana duela, u sedmom i osmom kolu Premijer lige, šampiona Engleske je izgubio - 2:1 i 1:0. U 15. kolu je morao zbog kumulacije žutih kartona da propusti duel sa Aston Vilom, a on je uslovio treći poraz - 1:0. Nije ga bilo u sastavu ni u trećoj rundi Liga kupa Engleske kada je Siti eliminisan od Njukasla (0:1). Za nevericu...

Ove sezone je Rodri na 35 odigranih utakmica ubeležio sedam golova i 10 asistencija i uveliko nadmašio prošlu sezonu kada je na 56 susreta bio strelac četiri puta uz sedam asistencija.

Rodrijev niz bez poraza

Sezona 2022/23
16 Premijer liga
2 FA kup
7 Liga šampiona

Sezona 2023/24
6 Liga šampiona
1 Superku Evrope
2 SP za klubove
24 Premijer liga
1 Komjuniti Šilds
1 FA kup

Rodri je u dresu Sitija, od kada je stigao iz Atletiko Madrida (2019) za 70 miliona evra, odigrao 242 utakmice, uz 24 gola i 26 asistencija. Osvojio je tri titule prvaka Premijer lige, FA Kup, dva Liga kupa Engleske, jedan Superkup Engleske, UEFA Ligu šampiona, UEFA Superkup i SP za klubove. Rodri je osvojio sve, a tek mu je 27 godina i u narednih pet se tek očekuje da dostigne punu igračku zrelost i moć.

 

 

U narednom kolu Premijer lige Rodrija i Siti očekuje u nedelju od 16.45 (TV Arena 1 Premium) gostovanje Liverpulu u derbiju 28. kola. E, tu niz može biti zaustavljen, a ako se produži moguće je da potraje još dugo.