Premijer liga

Premijer liga na Areni: Liverpul sa Salahom brani tron, Siti opipava puls Čelsija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2024 10:10
Mohamed Salah se vraća na teren Tanjug/Tim Goode/PA via AP
Mohamed Salah se vraća na teren

Napeta, a kako bi drugačije bila Premijer liga sredinom februara. Lider Liverpul gostuje Brentfordu (13.30, TV Arena 2 Premium) i to sa oporavljenim Mohamedom Salahom. Egipćanin je opdradio tri treninga sa ekipom, nema tegoba i samo menadžer Jirgen Klop zna koliku će mu minutažu dati za početak. Idelano bi bilo pola sata a da pritom "redsi" imaju sigurno vođstvo.

Međutim, sada Klop nema Soboslaja, mada se Endo vratio sa Kupa Azije, roviti su još uvek Aleksadner Arnold i Bredli. Kod Brentforda se odmah videlo koliko im znači povratak na teren napadača Ivana Tonija posle osmomesečne suspenzije. Postihgao je tri gola u poslednja četiri meča, onaj poslednji u mreži Vulverhemptona doneo je tri boda i veći mir pred današnji duel sa "redsima".

 

 

Mančester siti ima dva boda i meč manje od Liverpula a od 18.30 (TV Arena 1 Premium) dočekuje Čelsi u derbiju kola. Položaji na tabeli ne sugerišu da će to baš biti derbi, ali poslednji duel na "Stamfordu" je pokazao veličinuj Čelsija, koliko kod ga osporavali zbog rezultata u poslednje dve sezone. Vodio je Siti 1:0, 3:1, 4:3, a na kraju je bilo 4:4.

Siti je kompletan, pobedio je Čelsi na poslednja četiri meča odigrana na "Etihadu" i to bez priomljenog gola (1:0, 4:0, 2:0, 1:0), a poslednji put kada su gosti iz Londona pogodili mrežu rivala su i odneli sva tri boda. To se desilo u maju 2021. godine kada je bilo 1:2 i to posle preokreta presudom Markosa Alonsa u 90. minutu. Trener Maurusio Poketino neće imati standardno sedmoricu teže povređenih igrača (Badijašil, Kukurelja, Fofana, Džejsm, Lavia, Sančez, Ugučukvu), njima se oriključio i Tiagho Silva. U Sitiju nema Gvardiola, izvesno i Griliša, Kovačića i Bernarda Silvu.

Treći konkurent za titulu Arsenal na papiru ima najlakši posao jer gostije Barnliju. Domaćin u poslednjih šest mečeva ne zna za pobedu, a u poslednja četiri duela na svom terenu uspeo je da osvoji samo dva boda. "Tobđžije" su potopili u gradskom derbiju Vest Hem 6:0, Bukajo Saka se vratio u formu i trebalo bi očekivati da opravdaju ulogu favorita protiv pretposlednjeg tima Premijer lige. 

Premijer liga, 25. kolo

Subota

Brentford - Liverpul 13.30 (TV Arena 2 Premium) 
Barnli - Arsenal 16.00 (TV Arena 3 Premium) 
Fulam - Aston Vila 16.00 (TV Arena sport 5) 
Njukasl -Bornmut 16.00 (TV Arena sport 2) 
Notingem Forest - Vest Hem 16.00 (TV Arena sport 4) 
Totenhem - Vulverhempton 16.00 (TV Arena sport 3) 
Mančester siti - Čelsi 18.30 (TV Arena 1 Premium) 

Nedelja

Šefild j. - Brajton 15.00 (TV Arena 2 Premium)) 
Luton - Mančester j. 17.30 (TV Arena 2 Premium) 

Ponedeljak

Everton - Kristal Palas 21.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Пласман обезедио Sofascore