Premijer liga

Očekivana smena: Patrik Vijera dobio otkaz u Kristal Palasu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.03.2023 11:28
Očekivana smena: Patrik Vijera dobio otkaz u Kristal Palasu Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, File

Francuski stručnjak Patrik Vijera smenjen je sa mesta menadžera fudbalera Kristal Palasa, objavio je engleski klub na zvaničnom sajtu.

Londonski tim nije ostvario pobedu na prethodnih 12 utakmica, što je rukovodstvu Kristal Palasa bio dovoljan razlog da uruči otkaz Vijeri.

"Ova teška odluka doneta je sa ogromnim žaljenjem. Na kraju, rezultati poslednjih meseci su nas stavili u nesigurnu ligašku poziciju i smatrali smo da je promena neophodna da bi nam dali najbolje šanse da zadržimo status Premijer lige", izjavio je predsednik Kristal Palasa Stiv Periš.

 

 

Prema njegovim rečima Vijera je ostavio značajan trag u klubu iz prestonice Engleske, pogotovo u minuloj sezoni, ali ove takmičarske godine stvari se ne odvijaju onako kako je planirano.

"Patrikov uticaj od kada nam se pridružio je značajan. Izuzetno ga cenim, on je odveo tim do polufinala Vembli FA kupa i respektabilnog 12. mesta. Završio prošlu sezonu igrajući uzbudljiv fudbal, i odgovorio je izazovu s obzirom na promene koje smo napravili u timu pre njegovog dolaska", rekao je Periš.

Kristal Palas trenutno zauzima 12. poziciju na tabeli, a naredni meč igraj u nedelju od 15.00 časova (TV Arena 1 Premium) kada gostuje lideru na tabeli, ekipi Arsenala.