Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: Totenhem nastavlja poteru za Arsenalom, Aston Vila čeka "treću, sreću"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.02.2024 10:20
fudbalske lopte u Premijer ligi Guliver
fudbalske lopte u Premijer ligi

U iščekivanju sutrašnjeg derbija 23. kola, između aktuelnog vicešampiona Arsenala i lidera Liverpula, ovog dana biće odigrano prvih pet mečeva pomenute runde engleske Premijer lige, a u fokusu su dueli četvrtoplasiranog Totenhema protiv Evertona (13.30, TV Arena 1 Premium) i njegovog prvog pratioca Aston Vile sa Šefild junajtedom (18.30, TV Arena 2 Premium). 

Totenhem ide na noge rivalu iz Liverpula, sa idejom da izvuče maksimum it tih 90 minuta u gradu Bitlsa, odnosno tako zadrži korak sa Arsenalom, koji mu beži tri boda. Svašta ide na ruku "pevaca", barem na papiru. 

 

 

Počev od pobede u njihovom decembarskom duelu (2:1), preko pozitivnih rezultata u poslednjih 180 minuta, do činjenice da je Everton izgubio čak šest od 11 mečeva kod kuće u ovoj sezoni PRL. Rivalovog položaja na tabeli, takođe (18).

Aston Vila bi u teoriji trebalo da ima još lakši posao na Šefildovom terenu, jer ide u kuću "fenjeraša" (20), mada treba imati na umu da londonski sastav pre par meseci nije uspeo da savlada isti taj tim (1:1).

 

 

Kao i da ekipa iz Birmingema već dve runde prvenstva nema trijumf, jer je posle remija sa Evertonom doživela poraz od Njukasla. Pa, opet, ako ne bude umela da pliva i ispliva na talasu podatka da je Junajted od početka sezone dobio samo dva duela u PRL onda možda i ne zaslužuje viši plasman od trenutnog. 

Za današnje favorite opravdanje za eventualne kikseve ne bi trebalo da bude ni odstustvo pojedinaca, od kojih neki sa reprezentacijama njihovih država nastupaju na Afričkom kupu nacija ili Kupu Azije. 

Premijer liga, 23. kolo

subota

Everton - Totenhem 13.30 (TV Arena 1 Premium)
Brajton - Kristal Palas 16.00 (TV Arena 3 Premium)
Barnli - Fulam 16.00 (TV Arena sport 3)
Njukasl - Luton 16.00 (TV Arena sport 2)
Šefil junajted - Aston Vila 18.30 (TV Arena 2 Premium)

nedelja

Bornmut - Notingem Forest 15.00 (TV Arena sport 3)
Čelsi - Vulverhemptom 15.00 (TV Arena sport 2)
Mančester junajted - Vest Hem 15.00 (TV Arena 1 Premium)
Arsenal - Liverpul 17.30 (TV Arena 1 Premium)

ponedeljak 

Brentford - Mančester siti 21.00 (TV Arena 1 Premium)

 

 

Standings provided by Sofascore