Premijer liga

Domino efekat "Klop-Ćavi": Špekulacije da je Ćabi Alonso idealan za Liverpul, Mikel Arteta za Barsu, a De Zerbi za Arsenal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.01.2024 18:05
Mikel Arteta demantovao je odlazak iz Arsenala Profimedia
Mikel Arteta demantovao je odlazak iz Arsenala

Jirgen Klop i Ćavi Ernandez su zatresli svetski fudbal najavljenim odlukama da će na kraju sezone napustiti Liverpul, odnosno Barselonu. 

Odmah su počele i špekulacije ko bi to mogao da ih zameni u dva velika kluba, pa se tako negde iznedrilo da je Ćabi Alonso, trener Bajera iz Leverkuzena tipo trenera za Liverpul, Mikel Arteta, bivši Gvardiolin pomoćnik i menadžer Arsenala pravo rešenje za Barselonu, dok se Italijan Roberto De Zerbi, pominje za klupu Arsenala.

Domino efekat dve ostavke usred sezone su se već uobličile kroz špekulativne vesti da je "Ćabi Alonso najavio upravi odlazaka iz Bajera", kao i da je to isto uradio Mikel Arteta u Arsenalu.

"Ko, ja? Ne. To je totalno fejk vest", istakao je Mikel Arteta na vest iz lista "Sport" da napušta Arsenal.

I kaže da je veoma uznemiren zbog te informacije koja nije tačna a dolazi u trenutku kada se njegov tim bori za titulu u Premijer ligi.

"Ne mogu da verujem da se to piše bez ikakvog utemeljenja. Ja sam na pravom mestu, sa pravim ljudima i osećam se odlično. Imam jaku podršku čelnika Arsenala i čeka me još mnogo nedovršenog posla. Neke stvari će ići prirodnim tokom. Kada dođe vreme razgovaraću sa upravom o ugovoru, pronaći ćemo najbolji pout za sve", dodao je Arteta.

 

 

Ćabi Alonso pravi fenomenalan posao sa Bajerom, ni posle 30 mečeva u sezoni nije osetio gorčinu poraza, a malo-malo bori se sa informacijama da napušta klub. Bio je prvo "novi trener Reala", pa je ta priča otišla u kantu za đubre jer je Karlo Anćeloti produžio ugovor sa "kraljevskim klubom". Zatim je "viđen" na klupi PSŽ, pa Bajerna, sad Liverpula.

Bajern demantovao priču o Ćaviju

U medijima se pojavila informacija da Bajern planira da se rastane sa Tomasom Tuhelom na kraju sezoni i da dovede Ćavija Ernandeza.

Tu vest su danas demantovali iz Bajerna, što je očekivano.

Španac ima još dve i po godine ugovora sa "aspirindžijama" iz Leverkuzena, ali isto tako i džentlmenski sporazum da može da ode ako bude imao ponudu nekog od top klubova sveta. 

"Ponavljam, osećam se sjajno u klubu i imam mnogo nedovršenog posla. Koncentrisan sam samo na Bajer i završetak sezone", nedavno je rekao Alonso.

Slično je pričao i Roberto De Zerbi, koji je tek počeo sa rekonstrukcijom Brajtona i tek ga očekuje posao u naredna tri prelazna roka, donosno u dve naredne sezone.

Međutim, kod sve trojice pomenutih trenera stoji ista jednakost - ambicioznost. Ukoliko Liverpul, Barselona i Arsenal zaista budu zagrizli, možda se ove špekulacije na kraju i obistine.