Premijer liga

Ričard Garlik novi sportski direktor Arsenala

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.01.2024 13:50
stadion "Emirati", dom fudbalera Arsenala Guliver/Vince Mignott
stadion "Emirati", dom fudbalera Arsenala

Direktor fudbalskih operacija Arsenala Ričard Garlik od leta 2024. godine obavljaće funkciju sportskog direktora, objavio je danas londonski klub.

Potpredsednik ovog premijerligaša Džoš Kroenke istakao je da je Garlik napravio ogroman uticaj od 2021. godine kada je došao u klub.

"Garlik je prepoznat i poštovan u celoj branši zbog svog ogromnog iskustva, i bili smo oduševljeni kada nam se pridružio 2021. godine kako bismo našu fudbalsku strategiju podigli na viši nivo. Razvio je jake odnose širom kluba i šire branše. Dao je ključan doprinos napretku koji smo postigli kao klub uključujući nedavne transfere i oduševljen sam što će sada voditi naš izvršni tim i nastaviti da vodi klub napred sa strašću", istakao je Kroenke.

 

 

Ričard Garlik je dodao da je privilegovan jer je uključen u skoro svaki aspekt kluba. 

"Uzbuđen sam što nas vodim napred u svojoj novoj ulozi dok prelazimo u sledeću fazu ispunjavanja vizije naših vlasnika, Stena i Džoša. Želeo bih da se zahvalim Upravnom odboru na podršci koju su mi pružili i Eduu na podršci dok sam obavljao posao. Radujem se što ću nastaviti da radim sa svima njima dok prelazim u ovu novu ulogu i vodim klub napred", zaključio je Garlik.