Premijer liga

Čelsi jednim golom dobio gradski derbi sa Fulamom: Palmer odbranio "Stamford Bridž", Petrović na visini zadatka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.01.2024 15:28
Kol Palmer, fudbaler Čelsija, postiže gol iz jedanaesterca Tanjug/AP Photo/Frank Augstein)
Kol Palmer, fudbaler Čelsija, postiže gol iz jedanaesterca

U prvoj od dve današnje utakmice "kilometarskog" 21. kola Premijer lige, fudbaleri desetoplasiranog Čelsija su na svom terenu savladali žilavi Fulam - 1:0 (1:0) i "sačuvali" svoj deo prestonice Engleske i sudaru sa gradskim rivalom. 

Baš kao što se dalo očekvati u duelu dva tima iz Londona, bivši prvak Evrope sa "Stamford Bridža", pokazao je zbog čega je rival njegova redovna "mušterija". Mada mu nije išlo od sve ruke, kao uostalom tokom dobrog dela ove sezone, domaćin je dobar deo prvog poluvremena bio preduzimljiviji i konretniji sastav.

Pa, opet saigrači nisu ostavili bez posla srpskog golmana Đorđa Petrovića među stativama "plavaca". U trenucima blage terenske inicijative gostiju, Vilson je šutem s desne strane, sasvim iskosa, testirao budnost i reflekse letošnjeg pojačanja iz američkog Nju Iglanda. 

Bivši čuvar mreže Čukaričkog lepo je ispratio akciju, skratio prostor na bližoj stativi i pravovremenom intervencijom u blizini gol linije sprečio iznenađenjuće vođstvo 13-plasiranog kluba PRL u 27. minutu susreta. 

 

 

Pomenuta situacija nije poremetila planove izabranika Maurisija Poketina, baš suprotno, nastavili su da traže pukotinu u Fulamovom fudbalu i idealnu priliku za udarac u "čelo". Pronašli su je neposredno pre odlaska na pauzu, taman da sebe ohrabre a protivnika, makar na kratko, psihički poremete i nateraju da se više otvori u nastavku. 

Glavni "izvođač radova" bio je Kol Palmer. Dvadesetjednogodišnji vezista prvo je između svog šuta i proslađivanja lopte Rahimu Sterlingu izabrao drugo rešenje, a kako je ovaj bio u vrlo obećavajućem položaju i krenuo ka golmanu Lenou, Isa Diop bio je primoran da ga ošine po nozi i obori za neupitni penal.

 

Novajlija iz Mančester sitija stao je iza bele tačke i rutinskom egzekucijom najstrože kazne završio posao koji je sam započeo. Čuvar mreže se bacio na jednu stranu, a Palmer levicom pogodio njen drugi deo (45+4). Što je bio njegov peti pogodak od kako je napustio redove aktuelnog šampiona Engleske i Evrope. 

 

 

Očekivano, drugi deo meča doneo je još življi fudbal, pošto je domaćin nastojao da novim golom osigura treću vezanu pobedu u PRL i iskupi se za nedavni poraz od Midlsbroa u Liga kupu, a gostujući tim svim silama jurio izjednačenje, odnosno makar jedan, "vekovima" čekani gol pred publikom gradskog rivala.

Ređale su se velike šanse s obe strane centra, ali rezultat je ostao isti. Deo zasluga za to ide i Petroviću, jer se izvio kao mačka na šut Himeneza i dugom rukom odbio pokušaj poništavanja Čelsijeve prednosti (73). Sačuvavši tako četvrti vezani domaćinski premijerligaški trijumf "plavaca" i "kaparisani" skok na tabeli. Mada je i posle toga bilo drame u njegovom prostoru. 

 

 

Na veliku žalost borbenih i odvažnih, ali nedovoljno preciznih saigrača srpskog reprezentativca Saše Lukića, koji je sedam minuta pre isteka regularnog dela ušao sa klupe sa rezervnim igračima Fulama. 

 

Premijer liga, 21. kolo

petak

Barnli - Luton 1:1 (1:0)
/Amdouni 36 - Moris 90+2/

subota

Čelsi - Fulam 1:0 (1:0)
/Palmer 45+4 pen/

Njukasl - Mančester siti 18.30 (TV Arena 1 Premium)

nedelja 

Everton - Aston vila 15.00 (TV Arena 1 Premium)
Mančester junajted - Totenhem 17.30 (TV Arena 1 Premium)

20. januar

Arsenal - Kristal palas 13.30
Brentford - Notingem forest 18.30

21. januar 

Šefild junajted - Vest Hem 15.00
Bornmut - Liverpul 17.30

22. januar
Brajton - Vulverhempton 20.45

 

Standings provided by Sofascore