Premijer liga

Fabijan Šer produžio ugovor sa Njukaslom do juna 2025.

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.01.2024 18:45
Fabijan Šer u duelu sa Kolom Palmerom iz Čelsija Tanjug/Owen Humphreys/PA via AP
Fabijan Šer u duelu sa Kolom Palmerom iz Čelsija

Fudbaler Njukasla i švajcarski reprezentativac Fabijan Šer produžio je ugovor do juna 2025. godine, saopštio je danas engleski klub.

Šer (32) je u Njukasl stigao 2018. godine iz španske La Korunje, a za klub sa Sent Džejms parka je odigrao 169 utakmica i postigao je 11 golova.

"Rekao sam to već mnogo puta, ovde se osećam kao kod kuće. Volim grad i volim da igram za Njukasl i neverovatne navijače. Ne mogu da opišem koliko mi znači njihova podrška", rekao je Šer za zvanični sajt kluba.

Švajcarski defanzivac je jedan od fudbalera koji daje veliki doprinos ekipi, a nije u "fokusu". U momentu kada trener Edi Hau ima mnogo problema sa povređenim igračima, a van stroja su golman Poup, pa Target, Anderson, Marfi, Vilok, Barns i Vilson Kalum, a suspendovan Sandro Tonali do kraja sezone zbog kockanja, Šar je stub odbrane i igrač bez koga tim ne može. Tome svedoči da je bio na terenu na 28 mečeva ove sezone, 20 u Premijer ligi, svih šest u Ligi šampiona, a postigao je i gol protiv Pari sen Žermena u pobedi od 4:1.

 

 

Fudbaleri Njukasla se nalaze na devetom mestu na tabeli Premijer lige sa 29 bodova jer su nanizali tri uzastopna poraza, dva bolna od Notingem Foresta i Lutona. Šer je za reprezentaciju Švajcarske nastupio na 78 mečeva i osam puta se upisao u listu strelaca.