Premijer liga

Liverpul vratio Karvalja iz Lajpciga: Sledi selidba "kući"?

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

03.01.2024 18:34
Liverpul vratio Karvalja iz Lajpciga: Sledi selidba "kući"? Tanjug/Jan Woitas/dpa via AP

Fudbalski klub Liverpul je odlučio da prekine pozajmicu Fabija Karvalja i vrati ga iz RB Lajpciga usled nedostatka minutaže. Ipak, Portugalac se neće dugo zadržati na "Enfildu" jer ga čeka nova pozajmica. Naime, on bi mogao da se vrati u Fulam iz čije akademije je i potekao.

Karvaljo je rođen u Portugalu u mestu Tores Vedras, u blizu Lisabona. Prve fudbalske korake je napravio u akademiji Benfike, ali se njegova porodica preselila u južni London kada je imao 11 godina. Tu je igrao za lokalni klub Balam, pre nego što ga je Fulam potpisao kada je imao samo 14 godina.

 

 

Na "Krejven Kotidžu" je prošao sve mlađe kategorije pre nego što je stigao do prvog tima. Ukupno je odigrao 44 utakmice i upisao 14 golova i osam asistencija. Fantastične partije su bile zapažene od strane Jirgena Klopa, te je prešao u Liverpul na leto 2022. godine za osam miliona funti.

Nakon što je dobijao šansu u sezoni 2022/23, usledili su brojni dolasci na "Enfild" prošle godine na pozicijama veznih igrača i krilnih napadača. Tako je Karvaljo poslat u Lajpcig. Ipak, usled nedostatka minutaže, matični klub je rešio da prekine pozajmicu i prosledi ga negde gde bi dobio šansu da igra.

Zato se kao opcija pojavio Fulam, ako bi negde Karvaljo mogao da proigra, to je onda u klub koji ga je uveo u seniorski fudbal.