Premijer liga

Rafael Varan na leto besplatno odlazi iz Mančester junajteda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.01.2024 22:59
Rafael Varan Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
Rafael Varan

Ljubav Mančester junajteda i Rafaela Varana je pukla pre nekoliko meseci i odlučeno je da se saradnja ne nastavlja posle leta 2024. godine kada ona i ističe, objavio je ESPN. 

Francuski defanzivac može da sačeka kraj sezone i besplatno ode sa "Old Traforda", ali već od danas može početi pregovore sa budućim klubom. A, može i da napravi ustupak Junajtedu i potpiše za drugi klub uz neko obeštećenje. Zainteresovanih klubova ima, kako u Premijer ligi, tako i u Bundesligi, Primeri La Ligi, Seriji A, ali i Saudijskoj Arabiji. Al NAsr i Al Itihad bi ga okitili dolarima samo da hoće da dođe.

 

 

Menadžer Junajeda Erik ten Hag je verovao da Varan može da pomogne timu u teškom momentu, bio je na terenu svaki minut u tri od poslednje četiri utakmice, ali i pored toga Junajted neće da aktivira klauzulu i za treću sezonu jer ne smatra da Francuz vredi 300 hiljada funti nedeljno.

Rafael Varan, od leta 2021. godine, kada je stigao na "Teatar snova" iz Real Madrida, nije nikad igrao u Premijer ligi na nivou iz Primere La Lige. Na 79 mečeva za Junjated postigao je dva pogotka, ali je dosta i pauzirao zbog lakših povreda.

Nekadašnji igračl Lansa i Reala ove sezone učestvovao je na 16 mečeva, postigao je gol na startu sezone u pobedi proitv Vulfsa (1:0) i na terenu proveo 1.005 minuta. Za selektora Francuske Didijea Dešana, Varan je i dalje standardni reprezentativac. U dresu trikolora odigrao je 93 utakmice uz pet pogodaka.