Premijer liga

Fijasko Liverpula u Bornmutu: "Redsi" izgubili posle istorijske pobede, Salah tragičar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2023 15:37
Fijasko Liverpula u Bornmutu: "Redsi" izgubili posle istorijske pobede, Salah tragičar Tanjug/Kieran Cleeves/PA via A

Samo šest dana nakon istorijske pobede nad Mančester junajtedom, fudbaleri Liverpula priredili su pravo iznenađenje na startu 27. kola Premijer lige, pošto su na gostovanju Bornmutu izgubili 1:0 (1:0) i to od ekipe koja se bori za opstanak.

"Debakl" ekipe Jirgena Klopa dodatno dobija na značaju, pošto je tim Gerija O`Nila bio pretposlednji na tabeli engleskog prvenstva, a naročito zbog činjenice da su "redsi" pobedili današnjeg rivala u prvom meču sezone čak 9:0. Međutim, Liverpul danas nije bio na svom nivou, zbog čega je propustio šansu da zabeleži tri boda protiv relativno lakog protivnika i obezbedi plasman među četiri najbolje ekipe Premijer lige...

Prvo uzbuđenje videli smo u 10. minutu pred golom Liverpula, kada se Outara našao u izglednoj prilici, ali je završnica bila loša. Taj pokušaj trgao je malo ekipu Jirgena Klopa, koja je u nastavku poluvremna preuzela inicijativu i stvorila solidne šanse preko Robertsona, Gakpa i Van Dajka, ali nije mogla da pronađe put do mreže.

 

 

Sa druge strane, domaćin nije imao tih problema, pošto je u jeku napada Liverpula, uspeo da postigne gol, a strelac je bio Biling u 28. minutu, posle asistencije Outare. Od tog trenutka "redsi" su krenuli u potpunu ofanzivu, sa velikom željom da dođu do izjednačenja. Konstantno su vršili pritisak na poslednju liniju rivala, ali i pored 70 odsto poseda lopte, nisu mogli do boda. Liverpul je teško izlazio na kraj sa odbranom Bornmuta, često je falila energija u završnici, a najveću šansu da probiju bedem ekipe, koja se bori za opstanak, propustili su 69. minutu.

Naime nakog igranja rukom Smita u svom kaznenom prostoru, sudija je pokazao na "belu tačku", a najstrožiju kaznu nije uspeo da iskoristi Salah, čiji je udarac završio blizu leve stative. Sa time je i propala poslednja prilika da "redsi" preokrenu rezultat. Iako je do kraja ostalo još nešto više od 20 minuta, osim šanse Gakpa, nije bilo velikih uzbuđenja, a i šanse da gosti izbegnu poraz.

Na kraju, Bornmut je upisao drugu pobedu u istoriji protiv Liverpula i pobedao iz opasne zone, dok je tim Jirgena Klopa nakon velike pobede nad Mančester junajtedom (7:0), doživeo osmi poraz u sezoni.

Liverpul je i dalje peti sa 42 boda, dok je Bornmut skočio za tri pozicije i sada je 16. na tabeli engleskog prvenstva.

Premijer liga, 27. kolo

Subota

Bornmut - Liverpul 1:0 (1:0)
/Biling 28/
multiprenos 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Lester - Čelsi 16.00 (TV Arena 2 Premum)
Everon - Brentford 16.00 (TV Arena sport 4)
Lids - Brajton 16.00 (TV Arena sprt 5)
Totenhem - Notingem Forest 16.00 (TV Arena 3 Premium)
Kristal Palas - Mančester siti 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Fulam - Arsenal 15.00 (TV Arena 2 Premium)
Vest Hem - Aston Vila 16.00 (TV arena sport 4)
Mančestre junajted - Sautempton 15.00 (TV Arena sport 1)
Njukasl - Vulverhempton 17.30 (TV Arena sport 1)