Premijer liga

Red je da ih pobedimo na "Enfildu" posle 11 godina: Trener Arsenala veruje u trijumf protiv Liverpula

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.12.2023 13:24
Mikel Arteta Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Mikel Arteta

Poslastica vikend programa kada su fudalske utakmice, ne samo u Engleskoj, već širom Evrope u pitanju, biće derbi meč 18. kola Premijer lige između Liverpula i Arsenala.

Gostujući sastav u taj meč ulazi sa bodom viška u odnosu na "Redse" i u slučaju pobede bi uvećao bodovnu prednost nad velikim rivalom, a ujedno bi i odbio evetualni napad Aston vile koja večeras kao trećeplasirana dočekuje Šefild junajted i trijumfom bi, makar samo za jedno veče, izbila na čelo tabele.

"Tobdžije" su poslednji put na Liverpulovom terenu slavile pre više od deceniju, tačnije u septembru 2012. godine i u Londonu smatraju da je vreme da se taj negativan trend prekine.

 

 

"Pred nama je jako važan meč, atmosfera na stadionu će biti fantastična, a svi znamo da je prošlo mnogo vremena od poslednjeg duela koji se na tom mestu završio u našu koristi. Prošle godine je tamo bilo 2:2 i sada želimo da odemo korak dalje i pobedimo. Siguran sam da moji igrači to mogu da urade, ja verujem u njih", rekao je trener Arsenala, Mikel Arteta  koji je kao igrač bio učesnik te poslednje pobede u Liverpulu i dodao:

"Naš cilje je da u subotu pobedimo,osvojimo tri boda i sačuvamo lidersku poziciju na tabeli Premijer lige. Treba da budemo svesno da sve ovo što smo do sada uradili ne predstavlja ništa. Moramo svaku narednu utakmicu da idemo sa željom da pobedimo i onda će nam svima biti lakše. Ukoliko želite da budete na vrhu, onda morate da dominirate i dobijate mečeve. E, upravo to mi želio da uradimo".

Meč između Liverpula i Arsenala na programu je u subotu od 18.30 časova uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium.