Premijer liga

Ris Džejms ipak na operaciji: Bek Čelsija se vraća na teren u aprilu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2023 16:25
Ris Džejms, desni bek Čelsija mora na operaciju Tanjug/AP Photo/Jon Super, File
Ris Džejms, desni bek Čelsija mora na operaciju

Ris Džejms je sve uradio u toku poslednjih osam meseci da terapijama reši problem sa povredom mišića, ali se na kraju odlučio za hiruršku interveniciju. Prema vestima sa Ostrva, engleski reprezentativac će se operisati u Finskoj a zatim ga čeka period rehabilitacije od četiri meseca i povratak na teren u aprilu.

Dugo su većali lekari specijalisti i sam igrač šta je bolje da se uradi u ovoj situaciji. Na kraju je, čini se, presudila želja Džejmsa da ne propusti EURO 2024. u Nemačkoj, jer da je i povredu mišića lečio kao do sada postojala bi veća opasnost od nove povrede i propuštanja drugog velikog takmičenja u poslednjih godinu i po dana.

Zbog povrede ligamenta Džejms je propustio Mundijal u Kataru, a po povratku na teren tri puta je morao da pauzira zbog povrede butnog mišića. Izostao je na kraju prošle sezone Premijer lige, preskočio je 54 dana na startu ove, a obnovio je povredu 11. decembra i rešio da problem reši operativnim putem.

 

 

Čelsi će morati bez jednog od najboljih igrača da igra do početka aprila, a sam Džejms bi trebalo da se tokjom aprila i maja vrati u formu porebnu za EURO 2024. godine.

Treba podsetiti da se Engleska nalazi u Grupi "C" UEFA EURO 2024. godine sa selekcijama Srbije, Danske i Slovenije. Evropski šampionat održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula naredne godine.