Premijer liga

Težak poraz Mančester junajteda od Bornmuta: Domaća bruka "crvenih đavola"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 17:58
Težak poraz Mančester junajteda od Bornmuta: Domaća bruka "crvenih đavola" Tanjug/AP Photo/Jon Super

Fudbaleri Mančester junajteda pokupili su više pojedinačnih nagrada za urađeno prošlog meseca u Premijer ligi i, izgleda, toliko se uljuljkali na lovorikama da kao da nisu izašli na današnji meč protiv Bornmuta na svom "Old Trafordu". Jer da su bili svoji, bez obzira na silne ovosezonske oscilacije, verovatno ne bi primili čak tri "komada" - 0:3 (0:1) ili bi znali da iskoriste neki od brojnih udaraca. 

Nije prvi, verovatno ni poslednji put da su razočarali svoje navijače u rođenoj kući, zbog čega ih gostujući timovi više ne tretiraju sa naročitim respektom, kao večeras tim iz donjeg dela tabele. Bornmut je došao da produži seriju vrlo pozitivnih rezultata u psoeldnje vreme i to mu je je pošlo za rukom. 

 

 

Činjenica da je domaćin uputio duplo više šuteva prema golu (20/10) ne znači da je gazio protivnika, a ovaj na mahove pomaljao glavu iz mišije rupe. Jer, nije bilo tako. Mančesterova ofanziva je bila jalova, a defanziva previše propusna.

Pa, opet, postojala je nada Erika ten Haga da će mu napadačka taktika doneti željeni ishod, odnosno da će se ekipa posle pobede nad Čelsijem u minulom kolu naći načina da ponovo uzme sva tri boda. 

Stvari su ipak ostale nepromenjene, posle Solankea u 5. minutu, Junajted su po leđima udarili i Biling (68) i Senesi (73), što će pokrenuti novu lavinu negativnih komentara na lik i delo holandskog trenera i njegovih izabranika. 

Sa jednim od argumeneta u vidu podatka da je Junajted izgubio više mečeva kod kuće posle odlasla Aleksa Fergusona (35) nego u celoj eri legendarnog trenera, tj. za čitavih 21 godinu njegovog vođenja ekipe (34). Došlo je dotle da čak i Bornmut slavi prvu pobedu na "Teatru snova". 

Mogao je to još ubedljivije, da Utare, prema proceni VAR-a, nije igrao rukom pre nego što je kaznio kiks Megvajera. 

Premijer liga, 16. kolo

subota

Kristal Palas - Liverpul 1:2 (0:0)
/Mateta 57 penal - Salah 76, Eliot 90+1/

Brajton - Barnli 1:1 (0:1)
/Adingra 77 - Odober 45/

Mančester Junajted - Bornmut 0:3 (0:1)
/Solanke 5,  Biling 68, Senesi 73/

Šefild Junajted - Brentford 1:0 (1:0)
/Mekejt 45+1/

Vulverhempton - Notingem Forest 1:1 (1:1)
/Kunja 32 - Tofolo 14/

Aston Vila - Arsenal 18.30 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Everton - Čelsi 15.00 (TV Arena 3 Premium)

Fulam - Vest Hem 15.00 (TV Arena sport 2)

Luton - Mančester siti 15.00 (TV Arena 1 Premium)

Totenhem - Njukasl 17.30 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore