Premijer liga

Istorijski negativni rekord Totenhema: Son preuzima odgovornost u ime igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 16:53
Son Hjon-min, kapiten Totenhema Guliver/AP Photo/Leila Coker
Son Hjon-min, kapiten Totenhema

"Sjaj i beda Holivuda". Ovaj film zaigrao je i u Totenhemu, koji je briljirao bez Harija Kejna na startu sezone, a onda u sinoćnjem porazu od Vest Hema (1:2) postavio dva negativna rekorda Premijer lige.

"Pevci" su postali prvi tim Premijer lige koji je u pet uzastopnih mečeva poveo (Čelsi 1:4, Vulverhempton 2:1, Aston Vila 1:2, Mančester siti 3:3, Vest Hem 1:2), pa nije pobedio, kao i tim koji je u tri uzastopna meča na svom terenu prvi postigao gol, a sva tri meča izgubio (Čelsi 1:4, Aston Vila 1:2, Vest Hem 1:2)!

Navijači Totenhema nisu zadovoljni samo jednim osvojenim bodom i to protiv Sitija (3:3) u poslednjih pet mečeva, ali imaju razumevanja jer malo je ekipa koje u najjačoj ligi na svetu mogu da prave rezultate a da im je povređeno desetak ključnih igrača. Trener Anhelos Postekoglu ostao je za celu sezonu bez operisanih Rajana Sesenjona i Ivana Perišića, nema golmana Alfija Vajtmena, ali ni štopera Mikija Van de Vena, špica Manora Solomona, kreatora igre Džejma Medisona, te Ešlija Filipsa i Rodriga Bentankura.

Međutim, i bez njih Totenhem igra od "sjaja do bede". Protiv Vest Hema je imao u prvom poluvremenu igru, rani gol, prilike, a zatim u nastavku potonuo i bio kažnjen za kardinalne greške. Kapiten Son Hjon-min krivicu za rezultate prihvatio je na sebe i saigrače.

"Ovakav poraz je neprihvatljiv. Navijači to nisu zaslužili. Kada imaš priliku da "ubiješ" meč, moraš da odigraš bolje. Kao grupa, mi moramo da prihvatimo odgovornost za poslednje rezultate. Ne postavljam pitanje da li smo ili nismo zaslužili poraz - on se dogodio. Napadači bi posebno morali da preuzmu odgovornost jer su oni ti koji moraju da reše meč", istakao je napadač Son.

 

 

Menadžer Postekoglu je posle osam pobed au prvih 10 mečeva isticao da je tim u stvaranju i razvoju, a posle četiri poraza u poslednjih pet duela i pada na tabeli ispod "crte Lige šampiona" jasno vidi i razloge.

"Ponovo smo dozvolili da padnemo u momentu kada je trebalo da dobijemo utakmicu. Nije dobro da se sažaljevamo, pred nama je još dug put, a u fudbalu je to tako. Ako ne realizuješ prilike uvek postoji šansa da te rival kazni. U oba šesnaesterca nismo bili tamo gde je trebalo da budemo", rekao je Postekoglu.