Premijer liga

Bentankur na pauzi do februara: Problemi za Totenhem se nižu, na Siti bez 11 igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.11.2023 21:00
Bentankur na pauzi do februara: Problemi za Totenhem se nižu, na Siti bez 11 igrača Tanjug/AP Photo/David Cliff

Maler za malerom sustiže Totenhem, trener Angelos Postekoglu do februara naredne godine neće moći da računa na Rodriga Bentankura. Taman što se oporavio od povrede ligamenta kolena, zbog koje je propustio prvih 10 mečeva u sezoni, vezni igrač je dobio jak udarac u članak od Metija Keša (Aston Vila), pa će morati na novu, dužu pauzu.

"Pevci" su bez Harija Kejna igrali maestralno, vodili su u Premijer ligi, a onda su od meča sa Čelsijem i prvog poraza počeli da ase ređaju problemi, pa će Postekoglu krpiti tim protiv Mančester sitija bez čak 11 fudbalera.

Štoper Mik Van de Ven i sjajni organizator igre Džejms Medison su na pauzi do januara, Rišarlison je operisao prepone i neće ga biti na terenu do druge polovine decembra, krilni napadač Manor Salomon će se zbog povrede vratiti takođe u decembru, Ivan Perišić je završio sezonu nakon kidanja ligamenata kolena… 

 

 

Pod znakom pitanja za gostovanje Građanima je zbog sitne povrede i vezista Pape Sar. Tek krajem godine se u timu očekuje Rajan Sesenjon koji je letos operisao zadnju ložu. Nepoznat je status rezervnog golmana Alfija Vitmana koji je letos operisao skočni zglob, a trenutno je van stroja i mladi štoper Ešli Filips. Na kraju, Romero odrađuje kaznu od tri meča zbog isključenja.

Postekoglu za gostovanje šampionu na "Etihadu" ima ukupno 18 prvotimaca koji su ove sezone proveli makar minut na terenu.