Premijer liga

Ponašanje Bruna Fernandeša je bilo sramotno, Roj Kin i Geri Nevil ogorčeni na kapitena Junajteda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2023 15:04
Ponašanje Bruna Fernandeša je bilo sramotno, Roj Kin i Geri Nevil ogorčeni na kapitena Junajteda Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Liverpul je "razmontirao" Mančester junajted, najubedljivija pobeda u istoriji najvećeg derbija engleskog fudbala (7:0) u 128 godina postojanja izazvala je burne reakcije, pogotovo bivših kapitena ovog kluba Gerija Nevila i Roja Kina.

Ekipa Erika Ten Haga je primila šest pogodaka u drugom poluvremenu što se nikad nije dogodilo u istoriji najtrofejnijeg kluba na Ostrvu.

"Drugo poluvereme je bilo sramotno", nije birao reči Geri Nevil na "Skaj sportu".

Posebno je akcenitrao kapitena Bruna Fernandeša.

"Bila je to havarija, koja je otelotvorena u liku kapitena Bruna Fernandeša koji je bio sramotan. Ni on, ni ostali igrači nisu razumeli opasnost ovog meča, Junajted je bio živ pojeden na terenu".

Posebno je Nevil potencirao detalj iz 85. minuta kada je izmenjen Rašford, a on kao da je pitao trenera "zašto nisi mene izveo".

"Podiže ruku i pita: zašto ne izlazim? Muka mi je da gledam Fernandeša koji maše rukama, cvili na sve, drži se za lice kad ga neko dodirne. To nije ponašanje kapitena Junajteda i siguran sam da će se trener Ten Hag time pozabaviti. Život ide dalje, ali Junajted mora da prizna sebi da je bio osramoćen", rekao je Nevil.

U sličnom tonu govorio je i Roj Kin, autentični kapiten Junajteda u zlatno vreme Aleksa Fergusona.

"Fernandešov govor tela bio je ništa drugo do sramota. Talentovan je momak, on je kapiten tima, ali njegov stav, mahanje rukama, bez vraćanja u defanzivu...Ne biste bili srećni sa njim u svlačionici", rekao je Kin.

Bruno Fernandeš je posle meča kapitenski izašao prd medije.

"Frustrirajuće, razoravajuće, tužno. Ovo je zaista loš rezultat. Imali smo neuspeha i u prošlosti, zato moramo brzo da se vratimo. Ovo je Mančester junajted, možemo da padnemo čak i ovako, ali moramo da se vratimo brzo u pozitivan smer. Već u četvrtak", rekao je Fernandeš.

Junajted u osmini finala Lige Evrope dočekuje Betis od 21.00 čas uz prenos na kanalu TV Arena sport.