Premijer liga

Čelsi ne računa na Obamejanga u Ligi šampiona

komentari (0)

Izvor: Arena sport

03.02.2023 18:56 >> 20:27
Čelsi ne računa na Obamejanga u Ligi šampiona Guliver/REUTERS/David Klein

 

Čelsi je odlično pazario u zimskom prelaznom roku, ali se i prilično potrošio. Angažovao je trojicu izuzetno atraktivnih pojačanja, Enca Fernandeza, Mihajla Mudrika i Žoao Feliksa.

Trojica novajlija dodata su na spisak igrača "plavaca" za Ligu šampiona, a ceh je platio napadač Pjer Emerik Obamejang koga nema među licenciranim fudbalerima u najelitnijem takmičenju. 

 

 

 

Tim iz Londona je Argentinca Enca Fernandeza platio 120 milion evra za prelazak na Stamford bridž iz Benfike. Bio je to najveći transfer u istoriji Premijer lige. 

Mladi vezni igrač "gaučosa" se afirmisao na Mundijalu u Kataru i  sebi prilično digao cenu, ali "plavci" na njemu nisu hteli da štede i platili su ekipi iz Lisabona traženo obeštećenje. 

U redove Čelsija prethodno je stigao Ukrajinac Mihajlo Mudrik za koga je klub iz Londona izdvojio 70 miliona evra. Kada su počeli da troše novac na pojačanja, Čelsi je najpre dogovorio saradnju sa Žoaoom Feliksom. 

Dolazak krilnog napadača Portugala na pozajmicu iz Milana koštao je plavce 11 miliona evra i mesta u timu isksunog Obamejanga.