Premijer liga

Pep Gvardiola ima metod za motivaciju igrača: Želim da fudbaleri Mančester sitija budu ljuti što ne igraju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.11.2023 18:34
Pep Gvardiola ima metod za motivaciju igrača: Želim da fudbaleri Mančester sitija budu ljuti što ne igraju Tanjug/(AP Photo/Dave Thompson)

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola govorio je o načinu na koji voli da motiviše igrače. Možda njegova filozifija nije najprijatnija za igrače, ali daje rezultate što se jasno uočilo na primeru Džeka Griliša i Žeremija Dokua u poslednja dva susreta.

Naime, Mančester siti je pobedio Bornmut 6:1 (video pogledajte OVDE) u meču 11. kola Premijer lige, a briljirao je Žeremi Doku, sa golom i četiri asistencije, koji je u startnoj postavi zamenio Džeka Griliša, koji je bio odličan u derbiju protiv Mančester junajteda (3:0), kada je Belgijanac grejao klupu i bio vidno razočaran što aktivno ne učestvuje u gradskom spetkalu na "Old Trafordu".

"Želim ljutog Džeka Griliša i želim da igra dobro. A onda da Doku bude ljut jer nije igrao poslednje dve utakmice. To je način da zadržimo konstantnost na ovom nivou", objasnio je metodologiju Gvardiola.

Doku je u letnjem prelaznom roku stigao u Mančester siti iz Rena za 55,4 miliona funti, a postigao je tri gola u svim takmičenja. Belgijanac se za mesto u napadu "građana" bori sa Grilišem, koji još nije postigao gol u Premijer ligi ove sezone.

 

 

"Žeremi i Džek mogu da igraju u isto vreme, ali kada ne igraju, sledećeg dana treniraju bolje pošto znaju njihov trenutak dolazi. Kada si psihički spreman, dobro ćeš igrati. Način kojim je Griliš igrao na 'Old trafordu' daje nam više smirenosti i moći na toj poziciji, što je bilo odlučujuće. Svi su nam potrebni. Imamo mnogo utakmica i svi moraju da se takmiče. Onda ćemo pobeđivati i svi će biti srećni. To moramo da uradimo", istakao je Gvardiola.

Mančester siti će u utorak na svom terenu dočekati ekipu Jang Bojsa od 21.00 čas u četvrtom kolu Lige šampiona, uz prenos na TV Arena 2 Premium.