Premijer liga

Arsenal do bodova protiv Bornmuta u 7. minutu nadoknade, Ris Nelson džoker "tobdžija"

komentari (0)

Izvor: Arena sport

04.03.2023 18:03
Arsenal do bodova protiv Bornmuta u 7. minutu nadoknade, Ris Nelson džoker "tobdžija" Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Sekunde su delile fudbalere Bornmuta da uspore Arsenal na putu ka tituli u šampionatu Engleske. Ispustili su dva gola prednosti tokom meča, na kraju ostali bez bodova u 7. minutu nadoknade nakon što je Ris Nelson snažnim udarcem sa 15 metara zakucao loptu u mreži i postavio konačnih 3:2 za domaćina.

Izabranici Mikela Artete bili su u velikim problemima, dva gola minusa nadoknadili su u poslednjih pola sata meča. Rezervista Ris Nelson je šansu dobio u 70. minutu, odmah je asistirao Benu Vajtu za izjednačenje, a potom bio strelac za trijumf. 

Bornmut je šokirao Arsenal na "Emiratima" čim je sudija Kris Kavanah dao znak da utakmica počne. Gosti su krenuli sa centra, lopta je došla na desnoj strani odakle je Dango Outara poslao u peterac. Na drugoj stativi reagovao je Filip Biling i zatresao mrežu "tobdžija" nakon 16 sekundi meča. 

Bio je tio drugi najbrži pogodak u istoriji Premijer lige. Nedostižan je i dalje rekord napadača Sautemptona Šejna Longa koji je mrežu Votforda u sezoni 2018/19 pogodio u osmoj sekundi. 

Nakon pet minuta meča moglo je biti 1:1, Martin Edegard je uputio snažan šut, a  golman Neto sjajno intervenisao. Na odbitak je natrčao Bukajo Saka, ciljao je rašlje, međutim, čuvar mreže gostiju je novom čudesnom odbranom sprečio izjednačenje.

 

 

Bornmut je u 21. minut imao zicer za vođstvo od 2:0. Solanke i Biling pripremili su šansu Outaru koji je šutirao iz peterca, a Aron Ramsdejl fantastičnom reakcijom sačuvao mrežu.

Posle kornera koji je izveo Džo Rotvel, zaboravljen od odbrane domaćina, Marko Senesi je udarcem glavom poviso na 2:0, a  pet minuta kasnije, na drugoj strani, takođe posle kornera, Emil Smir Rou je glavom sa penala poslao loptu pred gol, natrčao je Tomas Parti i smanjio na 2:1.

Nastavio je domaćin da atakuje ka protivničkoj mreži, prošao je Rajs Nelson po levoj strani, centrirao do Bena Vajta koji je natrčao na drugoj stativi i poslao loptu preko gol linije za 2:2. U poslednjim momentima, Nelson je izazvao erupciju na "Emiratima"  pobedonosnim pogotkom. 
    
Premijer liga, 26. kolo

Subota

Mančester siti - Njukasl 2:0 (1:0)
/Foden 15, Silva 67/

Arsenal - Bornmut 3:2 (0:1)
/Parti 62, Vajt 70, Nelson 90+7 - Biling 1, Senesi 57/

Aston Vila - Kristal Palas 1:0 (1:0)
/Andersen 27ag/

Brajton - Vest Hem 4:0 (1:0)
/Mekalister 18p, Veltman 52, Mitoma 69, Velbek 89/

Čelsi - Lids 1:0 (0:0)
/Fofana 53/

Vulverhempton - Totenhem 1:0 (0:0)
/Traore 82/

Sautempton - Lester 18.30 (TV Arena 2 Premium)

Nedelja

Notingem forest - Everton 15.00 (TV Arena 2 Premium)

Liverpul - Mančester junajted 17.30 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Brentford - Fulam 21.00 (TV Arena 1 Premium)