Premijer liga

Siti "diše za vratom" Arsenalu: Njukasl nemoćan na "Etihadu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 15:32
Siti "diše za vratom" Arsenalu: Njukasl nemoćan na "Etihadu" Tanjug/Adam Davy/PA via AP

Mančester siti slavio je na svom terenu protiv Njukasla 2:0 (1:0) u 26. kolu Premijer lige i tako nastavio borbu za titulu sa Arsenalom, koji sada ima dva boda i utakmicu više od ekipe Pepa Gvardiole.

Posle ispuštenih bodova sa Notingemom (1:1), "građani" su ostali bez prava na kiks, a da se to ne dogodi i ovaj put pobrinuli su se Fil Foden i rezervista Bernardo Silva. Sa druge strane, Njukasl je došao na "Etihad" sa namerom da sačuva svoju mrežu i ostvari pozitivan rezultat, makar to bio i remi, ali na kraju, nije došao ni boda.

Izabranici Pepa Gvardiole kontrolisali su dešavanja na terenu tokom većeg dela susreta. Bili su konkretniji u napadu, čvršći u odbrani, sa više ideje u završnici, što je pored velikog kvaliteta, predstavljalo nenadoknadiv zaostatak za rivala.

Nakon početnog odmeravanja snaga, Siti je do prednosti stigao u 15. minutu, osmim pogotkom Fila Fodena u domaćem prvenstvu. Od tog trenutka nije bilo većih uzbuđenja sve do kraja poluvremena kada je propala velika šansa Erlinga Halanda.

 

 

U drugom poluvremenu videli smo nešto jači otpor gostujuće ekipe, koja je u nekoliko navrata iz kontri zapretila "građanima", ali nedovoljno dobro da bi se iznenadio odlični Ederson. Upravo je u jeku napada Njukasla, stigla kazna na drugoj strani terena. Naime, tek što je ušao u igru Bernardo Silva je u 67. minutu udvostručio prednost Sitija, i tako postavio, istpostaviće se, konačan rezultat. 

Nakon njegovog gola, gosti su u potpunosti klonuli na terenu i izgubili tu energiju koja ih je krasila početkom drugog poluvremena, pa su na kraju ostali bez pobede protiv "građana" i deveti duel u nizu.
 

Premijer liga, 26. kolo

Subota

Mančester siti - Njukasl 2:0 (1:0)
/Foden 15, Silva 67/
Multiprenos 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Arsenal - Bornmut 16.00 (TV Arena 2 Premium)
Aston Vila - Kristal Palas 16.00 (TV Arena sport 4)
Brajton - Vest Hem 16.00 (TV Arena sport 1)
Čelsi - Lids 16.00 (TV Arena 3 Premium)
Vulverhempton - Totenhem 16.00 (TV Arena sport 3)
Sautempton - Lester 18.30 (TV Arena 2 Premium)

Nedelja

Notingem forest - Everton 15.00 (TV Arena 2 Premium)
Liverpul - Mančester junajted 17.30 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Brentford - Fulam 21.00 (TV Arena 1 Premium)