Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: Njukasl na "Etihadu" traži izlaz iz krize, a to nije baš lako

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 09:05
Premijer liga na TV Arena sport: Njukasl na "Etihadu" traži izlaz iz krize, a to nije baš lako TV Arena sport

Derbi susretom na stadionu "Etihad" između Mančester sitija i Njukasla (13,.30, TV Arena 1 Premium)  otvara se 26. kolo Premijer lige u kojem će centralni događaj biti sutrašnji najveći derbi engleskog fudbala između Liverpula i Mančester junajteda (17.30, TV Arena 1 Premium).

Aktuelni šampion ulazi u duel protiv "svraka" sa pet bodova zaostatka za liderom na tabeli Arsenalom i ukoliko žele da bude konkurentni u borbu za titulu igrači trenera Pepa Gvardiole ne smeju sebi da dozvole luksuz kao iz pretprošlog kola kad su remizirali protiv Notingem foresta (1:1).

"Imamo naš cilj, a to je pobeda. Ne samo danas, nego uvek kada izađemo na teren želimo da pobedimo. Danas nam u goste dolazi kvalitetan tim Njukasla koji nije pobedio na tri poslednja susreta u Premijer ligi, a poraženi su i u finalu Liga kupa od Mančester junajteda, što znači da će biti silno motivisani da baš protiv nas prekinu taj crni niz. Zato moramo da budemo pažljivi, jer Njukasl je tim koji svaku grešku surovo kažnjava", kaže trener Mančeser sitija Pep Gvardiola.

Upravo njihov eventualni kiks u duelu protiv crno-belih će čekati fudbaleri Arsenala koji bi uz pobedu protiv Bornmuta (16, TV Arena 2 Premium) mogli i da uvećaju svoju prednost.

"Gledamo samo sebe. Mančester siti nas je zanimao pre nekoliko nedelja kad smo igrali protiv njih, a sada nam nisu u fokusu. Naravno, ispratićemo njihov rezultat, kao i svaki drugi u ligi, ali najvažnije je da mi danas budemo maksimalni na domaćem terenu, jer nas samo pobede ostavljaju na liderskoj poziciji", kaže trener Arsenala Mikel Atrteta.

Premijer liga, 26. kolo

Subota

Mančester siti - Njukasl 13.30 (TV Arena 1 Premium)
Multiprenos 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Arsenal - Bornmut 16.00 (TV Arena 2 Premium)
Aston Vila - Kristal Palas 16.00 (TV Arena sport 4)
Brajton - Vest Hem 16.00 (TV Arena sport 1)
Čelsi - Lids 16.00 (TV Arena 3 Premium)
Vulverhempton - Totenhem 16.00 (TV Arena sport 3)
Sautempton - Lester 18.30 (TV Arena 2 Premium)

Nedelja

Notingem forest - Everton 15.00 (TV Arena 2 Premium)
Liverpul - Mančester junajted 17.30 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Brentford - Fulam 21.00 (TV Arena 1 Premium)