Premijer liga

Totenhem makar jedan dan na vrhu Premijer lige: "Pevci", s igračem manje, preživeli Luton i preskočili Mančester siti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2023 16:00
Totenhem makar jedan dan na vrhu Premijer lige: "Pevci", s igračem manje, preživeli Luton i preskočili Mančester siti Tanjug/Bradley Collyer/PA via AP

Fudbaleri Totenhema dobro su se pomučili da dođu do sva tri boda na gostovanju Lutonu, ali je to pobedu učinilo još slađom, pogotovo što su gosti iz Londona celo jedno poluvreme odigrali s čovekom manje u polju - 0:1 (0:1). I bez pomoći dva puta "požutelog" Bisume izbili na vrh Premijer lige, gde će ostati najmanje do sutrašnjeg derbija Arsenala i Mančester sitija. 

"Pevci" su imali više od igre u prvih 45 minuta, ali je domaćin prvi "poentirao", samo što je taj gol Adebaja (40) poništen zbog prekršaja u napadu. U nadoknadi vremena ekipa iz Londona ostala je bez isključenog startera, ali je i tako oslabljena "rešila" novajliju.

U 52. minutu Medison je sjajno proigrao Mikija Van De Vena, Kaminski je uspeo da zakači loptu, ali je ona ipak završila iza njegovih leđa. Nešto kasnije Poro je propustio priliku da duplira razliku, dok su u međuvremenu Dauti i Morison prokockali šanse za izjednačenje.

Iza toga je utakmica ušla u mirniju i sporiju fazu, što je išlo na ruku izabranicima Angelosa Postekoglua, jer su pametnim fudbalom sačuvali stečeni kapital i produžili najbolji klupski premijerligaški start od 1960. godine. Za sada su dobili šest mečeva i pored Arsenala jedini nemaju nijedan poraz. 

Premijer liga, 8. kolo

Subota

multiprenos 16.00 (TV Arena 1 Premium)

Luton - Totenhem 0:1 (0:1)
/Medison 52/

Barnbli - Čelsi 16.00 (TV Arena sport 1)

Everton - Bornmut 16.00 (TV Arena sport 6)

Fulam - Šefild junajted 16.00 (TV Arena sport 7)

Mančester junajted - Brentford 16.00 (TV Arena 2 Premium)

Kristal palas - Notingem forest 18.30 (TV Arena 3 Premium)

Nedelja

Brajton - Liverpul 15.00 (TV Arena sport 1)

Vest Hem - Njukasl 15.00 (TV Arena sport 6)

Vulverhempton - Aston vila 15.00 (TV Arena sport 7)

Arsenal - Mančester siti 17.30 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore