Premijer liga

Mančester siti zadržao perfektan skor u Premijer ligi: Ni igrač više nije pomogao Notingem Forestu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2023 18:00
Mančester siti zadržao perfektan skor u Premijer ligi: Ni igrač više nije pomogao Notingem Forestu Tanjug/(AP Photo/Jon Super)

Fudbaleri Mančester sitija "rešili" su se još jednog rivala u Premijer ligi, zadržavši perfektan skor u započetoj odbrani titule, a Notingen Forest je šesti tim koji na svojoj koži osetio svu moć prvaka Engleske i Evrope - 2:0 (2:0). Mada su se "građani" u drugom delu meča, bez isključenog Rodrija, češće nego što su se navikli i vole branili od tuđih napada. 

Duel je odlučen već u uvodnom delu prvog poluvremena, jer je četa Žozepa Pepa Gvardiole na vreme postigla golove. Prvi gol bio je kruna prelepe akcije u samo tri poteza, jer je Rodri dubinskom loptom uposlio Vokera, ovaj je vratio do Fila Fodena a mladi vezista je smestio iza leđa golmana Tarnera (7. minut).

 

 

Tek što se Amerikanac pribrao morao je još jednom da je vadi iz mreže, opet na kraju efektne akcije domaćina, pošto je Erling Haland rutinski iskoristio Nunjesov centaršut sa desne strane da duplira prednost (14). 

Gosti su se trudili koliko su mogli da ostanu u igri, što im je dodatno olakšano nepotrebnim odgurivanjem Gibsa-Vajta, bez lopte, od strane Rodrija i isključenje "kavgadžije" u 48. minutu. Ipak, sve to nije bilo dovoljno da se makar malo zastraši Siti. I kada bi imali ozbiljne prilike tu je bio Ederson da sačuva već viđenu pobedu. 

Premijer liga, 6. kolo

Subota

Kristal Palas – Fulam 0:0

Luton – Vulverhempton 1:1 (0:0)
/Moris 65 - Neto 50) 

Mančester siti – Notingem Forest 2:0 (2:0)
/Foden 7, Haland 14/

Brentford – Everton 1:3 (1:1)
/Jensen 28 - Dukure 6, Tarkovski 67, Kalvert Luin 71/

Barnli – Mančester junajted 0:1 (0:1)
/Bruno Fernandes 45/

Nedelja

Arsenal – Totenhem 15.00 (TV Arena 2 Premium)
Brajton – Bornmut 15.00
Ćelsi – Aston Vila  15.00 (TV Arena sport 6)
Liverpul – Vest Hem 15.00 (TV Arena 3 Premium)
Šefild junajted - Njukasl 17.30 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore