Premijer liga

Londonski derbi na TV Arena sport: Totenhem traži prvu ligašku pobedu nad Čelsijem posle pet godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2023 09:23
Londonski derbi na TV Arena sport: Totenhem traži prvu ligašku pobedu nad Čelsijem posle pet godina Tanjug/NigelxKeene

U jedinoj preostaloj utakmici današnjeg programa 25. kola Premijer lige, fudbaleri Totenhema dočekuju Čelsi na svom terenu, a derbi iz Londona možete pratiti od 14:30 u direktnom prenosu na TV Arena 1 Premium.

"Plavci" u skorijoj istoriji nisu igrali ovako loše, a problemi ekipe sa "Stamford Bridža" ne prestaju ni nakon dolaska Grejama Potera. U poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima Čelsi ne zna za pobedu (tri remija i dva poraza), a prvi i jedini trijumf ove godine, ostvario je sredinom januara, kada je savladao Kristal Palas minimalnim rezultatom. U dosadašnjem toku takmičenja sakupili su svega 31 bod i nalaze se na 10. mestu tabele Premijer lige, gde će se do kraja sezone boriti za pozicije koje vode u Evropu.

Što se Totenhema tiče, izabranici Antonija Kontea pružaju promenljive partije ove sezone. Na poslednje četiri prvenstvene utakmice zabeležili su dve pobede uz isto toliko poraza, a nakon neuspeha od Milana (0:1) u Ligi šampiona, nadaju se da će danas popraviti sliku na terenu i savladali Čelsi prvi put u Premijer ligi još od 2018. godine. "Pevci" imaju razloga za optimizam. Naročito ako se pogleda forma njihovog kapitena Herija Kejna, koji je do sada postigao 17 ligaških golova. Navijači se takođe raduju nastupu Hjon Min Sona. Korejac je prošlog vikenda bio strelac protiv Vest Hema, pa se u severnom Londonu nadaju povratku prepoznatljivoj formi svoga miljenika.

Totenhem je poslednji put u Premijer ligi pobedio današnjeg rivala 2018. godine, kada je na klupi "plavaca" sedeo trener sadašnjeg domaćina Antonio Konte. Ove ekipe odigrali su jedan meč ove sezone. Bilo je to već u drugom kolu prvenstva, kada je utakmica završena rezultatom 2:2.

Premijer liga, 25. kolo

Petak

Fulam - Vulverhemptom 1:1 (0:1)
/Solomon 64 - Sarabija 23/

Subota

Everton - Aston Vila 0:2 (0:0)
/Votkins 63p, Buendija 81/

Lids - Sautempton 1:0 (0:0)
/Firpo 77/

Lester - Arsenal 0:1 (0:0)
/Martineli 46/

Vest Hem - Notingem 4:0 (0:0)
/Ings 70, 73, Rajs 78, Antonio 85/

Bornmut - Mančester siti 1:4 (0:3)

Kristal Palas - Liverpul 0:0

Nedelja

Totenhem - Čelsi 14.30 (TV Arena 1 Premium)

5. april

Mančester junajted - Brentford 21.00

Odloženo

Njukasl - Brajton