Liga 1

Paje se oprostio od Marseja: Ovo nije ono što sam očekivao, ali moram da prihvatim odluku kluba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2023 09:42
Paje se oprostio od Marseja: Ovo nije ono što sam očekivao, ali moram da prihvatim odluku kluba Guliver/AP Photo/Daniel Cole

Uprkos tome što mu je ostalo još godinama dana ugovora na "Velodromu", uprava Olimpika iz Marseja je donela odluku da prekine saradnju sa Dimitrijem Pajeom.

Nema čoveka u Francuskoj, a posebno u Marseju, koji ne zna za njegovo majstorstvo, ali i veliki doprinos koji je imao kako u reprezentaciji, tako i u klubu. Ipak, godine su učinile svoje, pa je isto tako svima postalo jasno da je sve manje prilike da Paje i dalje igra na vrhunskom nivou.

Stoga se klub u zvaničnoj objavi zahvalio svom kapitenu na svemu što je učinio za klub, nakon čega je organizovana i konferencija na kojoj se Paje oprostio od Olimpika:

 

 

"Za Olimpik iz Marselja predstavlja ogroman ponos što je mogao da računa na tako talentovanog igrača i što ga je imao za svog kapitena. Želimo da izrazimo zahvalnost za sve godine provedene tokom kojih je pružao najbolje, izuzetnom kapitenu i igraču koji je obeležio našu noviju istoriju, a koji jeste i ostaće legenda kluba", navedeno je u klupskom saopštenju.

Iako mu je predsednik, Pablo Longorija, ponudio da završi karijeru i ostane da radi u klubu, Paje je to odbio iz želje da još koju godinu provede kao fudbaler:

"Razgovarali smo pre priprema. Predsednik je bio pošten i kazao mi kakva je situacija. Ovo nije ono što se očekivalo sa moje strane. Najbolje rešenje je da se prihvati odluka kluba. Olimpik Marselj mi je ponudio da prestanem da igram, da se pridružim klubu, ali još uvek imam šta da dam fudbalu, još mogu da pružim zadovoljstvo publici", rekao je Paje.

Tridesetčetvorogodišnji kreator je karijeru započeo u Ekselsioru, nakon čega je nastupao za Nant, Sent Etijen, Lil, Marsej i Vest Hem. Za reprezentaciju je debitovao 2010. godine, a zabeležio je 38 nastupa i osam golova.