Liga 1

Openda prihvatio ponudu Lajpciga: Lans koči pregovore, traži 45 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2023 11:05
Openda prihvatio ponudu Lajpciga: Lans koči pregovore, traži 45 miliona evra Guliver

Sjajni belgijski napadač Luj Openda, koji trenutno nastupa sa Lans, mogao bi da pređe u Lajpcig ovog leta, javlja pouzdani Fabricio Romano.

Momak rođen 2000. godine u Liježu, privukao je pažnju nemačkog tima, odličnim partija ove sezone u francuskoj Ligi 1, gde je sa 21 pogotkom vodio Lans do vicešampionskog mesta i povratka u elitno takmičenje nakon pune dve decenije.

Lois Openda stigao je u Lans prošle sezone iz Klub Briža za sumu od 12 miliona evra, nakon što se prethodno dokazao u holandskom prvestvu, gde je kao pozajmljeni igrač Vitesa postigao čak 19 golova.

Time je privukao pažnju mnogih klubova, ali je najviše "zagrizao" Lajpcig, koji je spreman da ponudi Francuzima čak 30 miliona evra za potpis mladog i talentovanog napadača. Međutim, Lans je još uvek u nedoumici. Traži 45 miliona i ne odustaje od te svote, pa će pregovori biti nastavljeni u toku sedmice.
 

Navodno je Openda već dogovorio lične uslove sa Lajpcigom i sada se čeka epilog razgovora između klubova, s tim da je Lans u prednosti za pregovaračkim stolom, budući da Belgijanac ima ugovor sa francuskim timom do 2027. godine.