Liga 1

Igor Tudor više nije trener Marseja: Nisam ljut, odlazim iz profesionalnih razloga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2023 11:12
Igor Tudor više nije trener Marseja: Nisam ljut, odlazim iz profesionalnih razloga Tanjug/AP Photo/Michel Spingler, File

Hrvatski trener Igor Tudor definitivno napušta klupu Marseja. Svoju odluku obelodanio je juče, kada se i oprostio od navijača francuskog kluba i prema svemu sudeći karijeru bi mogao da nastavi u Italiji.

Na kormilu ekipe sa Velodroma proveo je godinu dana.

"Bila mi je čast provesti sezonu u ovakvom klubu. Bio sam deo grandiozne porodice Marseja. Odlazim iz kluba ostavljajući ga u boljoj situacije od one kakva je bila kada sam došao i zbog toga sam naročito ponosan. Odlazim iz profesionalnih razloga, nisam ljut ni na koga i još uvek nisam postigao dogovor ni sa jednim drugim klubom", rekao je Tudor i dodao:

"Bilo je problema, lepih i manje lepih trenutaka. Godinu dana na Velodromu je kao tri negde druge. Dao sam sto odstos vojih mogućnosti, imao besane noći razmišljajući, analizirajući, a ovu odluku sam doneo nakon mnogo razmatranja", zaključio je Tudor.

Iako hrvatski stručnjak tvrdi da nije postigao dogovor o novom angažmanu, italijanski mediji uveliko spekulišu da je on glavni kandidat za klupu Juventusa, gde se očekuje odlazak Masimilijana Alegrija. 

Tudor je tokom igračke karijere bio fudbaler "stare dame" od 1998. do 2007. godine, a tokom sezone 2020/21 bio je pomoćnij Andrei Pirlu u torinskom klubu.