Liga 1

FIFA izdala dozvolu, Husem Auar ostavio dres Francuske i može da igra za Alžir

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2023 15:17
FIFA izdala dozvolu, Husem Auar ostavio dres Francuske i može da igra za Alžir TV Arena sport/ Screenshot

Vezni igrač Liona Husem Auar, koji je ubeležio i jedan nastup za selekciju Francuske odlučio je da promeni nacionalni dres i od sada će igrati za Alžir. FIFA je kompletirala svu papirologiju i izdala je dozvolu 24-godišnjem igraču da promeni nacionalni Savez.

Husem-Edin Šanab Auar je rođen u Lionu za koji igra od 2009. godine. Branio je od 2014. godine boje svih nacionalnih selekcija Francuske, a za "trikolore" je debitovao 7. oktobra 2020. godine u prijateljskom meču sa Ukrajinom. 

S obzirom na to da selektor Didije Dešam nije računao više na njega, a u međuvremenu je stigao poziv iz Alžira, vezni igrač je aplicirao za promenu nacionalnog Saveza i uz dozvolu Francuske uspeo je da dobije dozvolu FIFA da zaigra za Alžir.

 

 

Auar je za Lion odigrao 227 mečeva uz 41 gol, biće veliko pojačanje za selektora Đamela Belmandija u kvalifikacijama za Kup Afrike 2023. Alžirci igraju protiv Nigera 23. i 27. marta, pitanje je hoće li Auar biti naknadno pozvan za ove mečeve jer nije ni mogao da se nađe na prvom spisku.