Liga 1

Vitinja stiže kod Tudora u Marsej: Braga pristala na obeštećenje od 30 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.01.2023 17:30
Vitinja stiže kod Tudora u Marsej: Braga pristala na obeštećenje od 30 miliona evra TV Arena sport/ Screenshot

Vitor Manuel Karvaljo Oliveira, poznatiji kao Vitinja trebalo bi da postane do večeras novi napadač Olimpika iz Marseja. Francuzi su morali da se pojačaju u napadu, pa su postigli dogovor sa Bragom za transfer vredan 30 miliona evra.

Prema vestima iz Portugalije i Francuske, igrač je na putu za Marsej gde ga očekuju lekarski pregledi i potpis ugovora. Dva kluba razmenjuju papirologiju i potpisivanje ugovora zavisi samo od rezultata pregleda.

Vitinja (22) je dete Brage, prvotimac je postao 2021. godine, ali je blistao ove sezone jer je na 27 mečeva postigao 13 pogodaka uz pet asistencija. Veoma je zaslužan za trenutno drugo mesto u Primeiri, a bio je veoma zapažen i u Ligi Evrope gde je na pet mečeva postigao četiri gola i uz Himeneza (Fejenord) prvi je strelac LE. Protiv Union Sen Žila (3:3) postigao je het-trik.

Vitinja je na 67 mečeva za Bragi postigao 28 pogodaka i devet asistencija, može da igra i na poziciji "devetke" i kao drugi špic. Mladi je reprezentativac Portigalije, na pet mečeva postigao je tri gola i sigurno je dobro ulaganje Olimpika za budućnost i napadačka opcija više za trenera Igora Tudora u težnji da se osvoji mesto koje vodi u Ligu šampiona. 

Vitinju, budućeg igrača Marseja, ne treba pomešati sa Vitinjom iz Pari sen Žermena i igračem koji je bio učesnik Mundijala u Kataru.