Liga 1

Said Benrahma definitivno obukao Lionov dres: FIFA "odvojila" Alžirca od Vest Hema

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2024 20:40
Said Benrama gestikulira u dresu Vest Hema Guliver
Said Benrama gestikulira u dresu Vest Hema

Said Benrahma može do kraja sezone da igra za Liona, odnosno napustu Vest Hem ove zime, jer je Međunarodna fudbalska federacija usvojila žalbu francuskog kluba, na štetu doskorašnjeg igračevog poslodavca iz Engleske. 

Sve su zakuvali "čekićari" u finišu zimskog prelaznog roka, jer zbog navodnog problema sa klupskim kompjuterima nisu stigli na vreme da izdaju Alžircu dokumenta potrebna za naknadno izvedenu pozajmicu. 

Lion nije odustajao, presavio je tabak i žalio se FIFA, da bi njen odgovarajući organ uvažio iznetu argumentaciju i na osnovu dokaza presudio u korist učesnika Lige 1, odnosno protivno interesima "sumnjivog" člana Premijer lige. 

 

 

Kada je saga konačno završena, potvrđena je i Lionova opcija, da na kraju tekuće sezone, u slučaju da bude zadovoljna igrama Benrahme, otklupi njegovu fudbalsku slobodu za 15.000.000 evra. 

Uglavnom, pravda je u ovom slučaju bila dostižna, a jedan dan kašnjenja s dolaskom igrača teško da može poremetiti njegovu adaptaciju na nov tim, klub i nacionalno prvenstvo. Gde će svlačionicu deliti sa novajlijoj Nemanjom Matićem, pošto je bivši reprezentativac Srbije nedavno kupljen od Rena.