Liga 1

Lion najveći zimski trošadžija: Mangala i Benrahma zatvorili prelazni rok

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 20:38
Said Benrahma, ofanzivac Vest Hema stigao je u Lion Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Said Benrahma, ofanzivac Vest Hema stigao je u Lion

Najveći trošadžija zimskog prelaznog roka je svakakao francuski Lion jer je doveo sedmoricu fudbalera u ovih mesec dana, a poslednja dvojica su Orel Mangala, defanzivni vezni igrač Notingem Foresta i Said Benrahma, ofanzivac Vest Hema.

Lion je platio 35 miliona evra Notingemu za Mangalu koji se već slikao u dresu sa brojem "25", a danas je za pet miliona evra, uz obavezan otkup od 12 miliona evra na leto doveo iz Vest hema i Behramu.

 

 

Sve u svemu, kad se podvuče crta, Lion je potrošio oko 100 miliona evra ove zime za Malika Fofanu i Gifta Orbana (Gent), Adrielsona (Botafogo), Nemanju Matića (Ren), Orela Mangalu (Notingem Forest) i Saida Benrahmu (Vest Hem). Ono što su propustili da urade letos, uradili su sada jer im predstoji borba za opastanak, jer im opasno gori pod nogama.

 

 

Lion je posle 19 kola 16. na tabeli sa 16 bodova, u 20. kolu dočekuje Olimpik iz Marseja (nedelja, 20.45, TV Arena sport) i trebalo bi očekivati da vidimo Nemanju Matića u timu jer se uigravao tokom ove nedelje posle dolaska iz Rena. Trener Pjer Saže sada ima veoma zahtevan zadatak da sedmoricu novajlija uklopi u tim i obezbedi siguran opstanak u Ligi 1. Doduše, ima još 19 mečeva do kraja lige, a sada i jak, iskusan tim.