Liga 1

Velika kupovina Ajntrahta: Stiže Ugo Ekitike iz Pari sen Žermena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 16:32
Ugo Ekitike TV Arena sport/ Screenshot
Ugo Ekitike

Pari sen Žermen je pre šest meseci poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka pritisnuo Ajntraht iz Frankfurta i kupio Kolo Muanija, a poslednjeg dana zimskog prelaznog roka usledio transfer u suprotnom pravcu jer su se dva kluba dogovorila oko prodaje napadača Uga Etikitie. 

Parižani su mladog napadača, koga su pre samo šest meseci otkupili od Rena za 28.5 miliona evra, poslali u Ajntraht na pozajmicu uz obavezan otkup na leto za 30 miliona evra. Reprezentativac Francuske je doputovao u Nemačku na lekarske preglede i potpis ugovora.

Čudna je bila politika "svetaca" vezana za ovog darovitog napadača jer su ga otkupili, pa nisu pozajmili nikome, a trener Luis Enrike mu je dao za šest meseci šansu ravno osam minuta.

Zato je bilo logično da Ekitike zatraži transfer, pogotovo što Parižani nisu prodali nijednog napadača, a govorilo se da je Luis Enrike dao dozvolu da ode ili Gonkalo Ramos ili Kolo Muani. Na kraju je prodat Ekitike koji bi u Ajntrahtu mogao odmah da dobije pravu šansu i da u Bundesligi pokaže zašto je jedan od najperspektivnijih napadača iz 2002. godišta.