Liga 1

Mbape će napustiti PSŽ kad bude osvojio Ligu šampiona: Mišel Platini veruje da Francuz neće menjati klub

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2023 11:51
Mbape će napustiti PSŽ kad bude osvojio Ligu šampiona: Mišel Platini veruje da Francuz neće menjati klub Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Sa samo 24 četiri godine Kilina Mbape je već sada legenda francuskog fudbala i mnogo vremena će proći dok se ne pojavi neko njegovih kvaliteta, kaže nekadašnji kapiten selekcije Francuske Miišel Platini.

Prema rečima čoveka koji je obeležio jednu eru evropskog i svetskog fudbala i koji je bio predsednik UEFA, igrač kakav je napadač PSŽ-a se teško rađa.

"Kilijan Mbape je već sada legenda francuskog fudbala kao što su to i Zinedin Zidan. On je upravo onakav kakav bi svaki napadač trebalo da bude. Brz, jak, sjajno igra i levom i densom nogom, a uz to je veoma inteligentan i ume da čita igru", rekao je Platini.

Prema rečima legendarnog fudbalera Francuske, Mbape se neće smiriti dok u dresu PSŽ-a ne osvoji Ligu šampiona.

"Mislim da će se to dogoditi, a kada bude osvojio titulu evropskog šampiona, onda će verovatno krenuti dalje. Kada on to bude poželeo. Mislim da bi njegove naredne destinacije mogle da budu Španija ili Engleska, a ko zna možda jednog dana ode i u Sjedinjene Američke Države", rekao je Platini