Liga 1

Liga 1 na TV Arena sport: "Velodrom" je neosvojiva tvrđava Marseja, Strazbur želi da je sruši

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.01.2024 12:47
Igrači Olimpik Marseja, Pjer Emereik Obamejang i Majkl Muriljo Tanjug/AP Photo/Daniel Cole
Igrači Olimpik Marseja, Pjer Emereik Obamejang i Majkl Muriljo

Nakon gotovo tri nedelje pauze, francuska Liga 1 se nastavlja večeras gde će 18. kolo otvoriti utakmica Marseja i Strazbura na "Velodromu" od 21 čas (TV Arena sport 1).

Đenaro Gatuzo će imati znatno drugačiji sastav na raspolaganju jer je čak šest igrača odsutno usled odlaska na prvenstvo Afrike. Italijan neće moći da računa na Azedin Ounahija, Ilmana Endiaja, Pape Geja, Šansela Mbembu, Ismailu Sara i Amin Harita. Pod znakom pitanja za večerašnji duel su Hoakin Korea i Valentin Ronžije. 

Ipak, ekipu sa juga francuske čitave sezone krasi jak domaći terene. Šta više, u nacionalnom prvenstvu nakon osam odigranih mečeva kod kuće nemaju nijedan poraz (šest pobeda i dva remija). "Velodrom" je postao prava neosvojiva trvrđava.

 

 

Sa druge strane ekipa Strazbura je u fantastičnoj seriji od četiri vezane pobede u svim takmičenjima. Dok u početka novembra imaju samo jedan poraz od Remsa u gostima. Patrik Vijera neće moći da računa na Saidu Soa koji je otputovao na Afrički kup nacija. Ismael Dokure je pod znakom pitanja iako se oporavio od povrede, dok su Emanuel Emega, Tomsa Delajn, Lebo Motiba i Karol Fila i dalje van stroja.

Poslednji meč ove dve ekipe završen je bez pobednika (1:1), dok je Strazbur poslednji put pobedio na "Velodromu" još davne 1997. godine.

Liga 1, 18. kolo

petak

Marsej - Strazbur 21.00 (TV Arena sport 1)

subota

Monako - Rems 17.00 (TV Arena sport 2)
Ren - Nica 21.00 (TV Arena sport 1)

nedelja

Lil - Lorijen 13.00 (TV Arena 3 Premium)
Mec - Tuluz 15.00 (TV Arena sport 4)
Nant - Klermon 15.00 (TV Arena sport 3)
Brest - Monpelje 15.00 (TV Arena sport 2)
Avr - Lion 17.05 (TV Arena sport 2)
Lans - Pari Sen Žermen (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by Sofascore