Liga 1

Luis Enrike dobija novog štopera: PSŽ plaća 20 miliona za Brazilca Beralda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 14:02
Lukas Beraldo očekuje uskoro propmociju u PSŽ Twitter/PSG
Lukas Beraldo očekuje uskoro propmociju u PSŽ

Pari sen Žermen će ispod novogodišnje jelke staviti treneru Luisu Enrikeu prvo, možda i jedino zimsko pojačanje - štopera Sao Paula Lukasa Lopeza Beralda (20).

Francuski šampion je postigao dogovor sa brazilskim klubom da za 20 miliona evra otkupi ugovor talentovanog štopera (186 cm) koji je u ovoj godini pokazao veoma kvalitetne partije i odigrao 48 mečeva uz jedan pogodak.

Član mlade selekcije Brazila će za samo dve godine klubu doneti 10 puta veću sumu od uložene 2020. kada je stigao iz Pirasikabe, a u Parizu će imati priliku da napreduje uz zemljaka Markinjosa, koga bi u neko dogledno vreme trebalo i da zameni.

Parižani su na duže vreme ostali bet operisanog Presnela Kimpembea, u rotaciji su na poziciji štopera samo Markinjos, Lukas Ernadez i tek oporavljeni Milan Škrinjar. Luis Enrike je želeo još jednog defanzivca i izbor je pao na 20-godišnjeg Brazilca.

PSŽ je lider Lige 1 posle 17 odigranih kola, ima pet bodova prendosti nad Nicom, sedam nad Monakom i devet nad Brestom. jedini poraz doživeli su od Nice i to na "Parku prinčeva" 15. semptembra, a onda su serijom od osam uzastopnih pobeda "pretrčali" rivale i hitaju ka novoj tituli.

Liga 1 nastavlja se 14. januara 2024. godine kada gostuju vicešampinu Lansu, a već 14. februara očekuje ih prvi meč osmine finala UEFA Lige šampiona protiv Sosijedada. Parižani će biti veoma zauzeti od starta nove godine jer ih 3. januara očekuje meč Superkupa Francuske protiv Tuluza, a četiri dana kasnije i duel u Kupu Francuske protiv nižerazrednog Revela.