Liga 1

Van terena od februara, čeka ga operacija, a potpisao novi ugovor: Kimpembe i PSŽ podužili saradnju do 2026. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2023 08:35
Presnel Kimšembe AP Photo/Laurent Cipriani
Presnel Kimšembe

Defanzivac PSŽ-a, Presnel Kimpembe produžio je ugovor sa francuskim klubom koji sada važi do juna 2026. godine, objavili su Parižani na svom zvaničnom sajtu.

Ono što je posebno zanimljivo je podatak da igrač koji je za "svece" debitovao pre devet godina još od februara nije u trenažnom procesu zbog povrede Ahilove tetive, a uskoro ga očekuje i operecija, a potom i period rehabilitacije.

Ipak, u klubu su svesni koliko dvadesetosmogodišnji defanzivac znači za ovu generaciju PSŽ-a i ponuduli su mu produžetak saradnje, što je on prihvatio.

 

 

"Izuzetno sam srećan što sam postigao dogovor sa čelnicima kluba i što ostajem na 'Parku prinčeva' još tri sezone. PSŽ je moj omiljeni klub i nadam se da ću vrlo brzo uspeti da se vratim na teren i pokažem navijačima i upravi kluba da nisu pogrešili što su sve ovo vreme uz mene" rekao je pouzdani defanzivac.

Kimpembe je u sistem PSŽ-a stigao još davne 2005. godine, deset godina kansije je debitovao za "svece", a od tada do danas je odigrao 237 zvaničnih mečeva za klub i osvojo 23 trofeja, među kojima se nalazi sedam titula, šest kupova, pet Liga kupova i isto toliko trofeja u takmičenju u kojem učestvuju pobendik Kupa i aktuelni šampion.

Defanzivac tima iz Pariza je poslednji put na terenu bio još 26. februara kada se povredio u trijumfu svog tima nad Olimpikom iz Marseja.

PSŽ trenutno zauzima čelnu poziciju na tabeli Lige 1 nakon 17. odigranih kola, a naredni rival će mu, trećeg dana 2024. godine, biti Tuluz u Trofeju šampiona (Supekrup Francuske), dok će ligaški deo takmičenja biti nastavljen 14. januara utakmicom protiv Lansa u gostima.