Liga 1

Benžamin Mendi tužio Mančester Siti zbog neisplaćenih plata

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 18:18
Benžamin Mendi tužio Mančester Siti zbog neisplaćenih plata Twitter/Lorient

Levi bek Lorijena Benžamin Mendi pokrenuo je tužbu od "više miliona funti" protiv Mančester sitija zbog neisplaćenih plata. Bivši defanzivac Sitija, a sada igrač Lorijena, podneo je tužbu Tribunalu za zapošljavanje u poslednjih nekoliko dana, tražeći "neovlašćene odbitke od plate" nakon što je optužen za silovanje i seksualni napad 2021. godine.

Mendija je porota u julu proglasila nevinim na ponovljenom suđenju na sudu u Česteru. Ranije ove godine fudbaler je proglašen nevinim za seksualne delikte nad određenim brojem žena, ali porota nije uspela da donese presude po dvema optužbama, što je dovelo do ponovnog suđenja.

Mendi je tražio vraćanje plate koja mu se duguje do isteka njegovog ugovora, koji je završio u junu 2023. Advokat Nik De Marko je potvrdio za "Skaj sport" da nastupa u ime sadašnjeg igrača Lorijena i da je tužba podneta.

"Mančester Siti nije isplatio Mendiju nikakvu platu od septembra 2021. godine, nakon što je on optužen za razne prekršaje za koje je kasnije oslobođen, do isteka njegovog ugovora u junu 2023. Tužba će se pojaviti pred Tribunal za zapošljavanje", naveo je De Marko, dok se Mančester siti nije oglašavao povodom ove tužbe.

Mendi je postao najskuplji defanzivac Premijer lige kada je Siti platio 52 miliona funti Monaku za njega 2017. Osvojio je tri titule sa Sitijem i bio je deo francuskog tima koji je osvojio Svetsko prvenstvo 2018. godine. Mendi je poslednji put igrao za klub u avgustu 2021, a sada igra za Lorijen u Ligi 1.