Liga 1

Loran Blan dobio otkaz u Lionu: Đenero Gatuzo jedan od kandidata za klupu Olimpika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2023 18:55
Loran Blan dobio otkaz u Lionu: Đenero Gatuzo jedan od kandidata za klupu Olimpika Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani, File

Rukovodioci fudbalskog kluba Olimpika iz Liona uručili su danas otkaz treneru Loranu Blanu, posle serije neuspešnih rezultata ovog tima u domaćem prvenstvu. Pored Lorana Blana, koji je preuzeo kormilo tima prošlog oktobra, ugovori su raskinuti i sa njegovim pomoćnicima Frankom Pasijem i Filipom Lamberom.

Lion je proteklu sezonu završio tek na sedmom mestu Lige 1. Međutim, uprkos očekivanjima navijača, situacija u Olimpiku se nije promenila ni ove sezone. Lion je nakon četiri odigrana kola, upisao svega jedan bod. I to na utakmici sa Nicom (0:0). Dok je na preostale tri utakmice upisao isto toliko poraza, a poslednji je doživeo na svom terenu od Pari sen Žermena (4:1).

 

 

Francuski mediji navode da su čelnici Liona našli tri kandidata za poziciju novog trenera. Đenaro Gatuzo, Oliver Glasner i Habib Beje. Podsetimo, rukovodioci Olimpika imali su nameru da dovedu bivšeg trenera Čelsija, Grejema Potera, ali on nije bio raspoložen da se vrati trenerskom poslu, iako je već pet meseci bez angažmana.