La Liga

Dobar posao Las Palmasa: Perone stigao iz Sitija na pozajmicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2023 21:03
Dobar posao Las Palmasa: Perone stigao iz Sitija na pozajmicu UD Las Palmas

Španski Las Palmas, povratnik u Primeru La Ligu morao je prilično da renovira tim za elitu. Osvojili su bod u prva dva kola Primere, ali su nastavili da se pojačavju pa su na pozajmicu iz Mančester sitija doveli Maksima Peronea.

Mladi argentinski vezni igrač je u januaru potpisao za Siti koji je platio 11 miliona evra Velez Sarsfildu. Menadžer Pep Gvardiola, koji je morao da operiše leđa, bio je zadovoljan njegovim navikavanjem na Premijer ligu, ali je tražio pravi klub za kaljenje. Dobri odnosi šefa internacionalnog skautinga španskog kluba Branka Milovanovića i sportskog direktora Sitija Čikija Begeristajna, inače saigrača iz La Korunje, doveli su do kontakta i dobrog rešenja za obe strane.

 

 

Las Palmas je dobio kvalitetnog fudbalera na zahtevnoj poziciji koji je 11. novajlija. Ovog leta na Kanarska ostrva stigli su Kaba (Midtjiland), Marmol (Andora), Ramirez (Ueska), Eskandel (Kartahena), El Hadadi (Hetafe), Sinkgraven (Bajer L), Munjoz (Eibar), Erera (Ibica), H. Arauho (Barselona), Park (KastiljaI i sada Perone (Mančester siti).