La Liga

Kepa menja teško povređenog Kurtou: Čelsi pozajmio golmana madridskom Realu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 19:39
Kepa menja teško povređenog Kurtou: Čelsi pozajmio golmana madridskom Realu Tanjug/AP Photo

Tibo Kurtoa nedavno je doživeo tešku povredu kolena, zbog čega mora na operaciju i dugo bolovanje, a Real na njegovo mesto dovodi Kepu Arizabalagu iz Čelsija. S tim da Španac nije kupljen od "plavaca" već će tek započetu sezonu La Lige provesti na pozajmici među stativama osvajača najviše trofeja Liga šampiona. 

U opticaju je bilo više čuvara mreže, ali je izbor pao na 28-godišnjeg Španca, koji je ovog leta pregovarao sa Bajernom, da bi se na kraju ipak vratio u svoju zemlju, gde će u najskorije vreme zadužiti rukavice sjajnog Belgijanca.

 

 

Arizabalaga je 2018. godine bio viđen kao Realovo pojačanje iz Atletik Bilbaa, ali su razne okolnosti htele da ipak završi u klubu iz Londona, u transferu vrednom čak 80.000.000 evra. Kao što ga je sudbina sada dovela među "kraljeviće", koji večeras sa Atletikom iz Bilbaa (21.30, TV Arena 1 Premium) počinju trku za nacionalnu titulu. 

I Čelsi se munjevito snašao, pošto je umesto golmana španske reprezentacije doveo njegovog zemljaka Roberta Sančeza iz Brajtona.